Helyi közélet

2012.10.07. 18:44

Lakat és kulcs

Miskolc-Debrecen - A miskolci Szinva patak terasza különösen kedvelt helye a fiataloknak és időseknek egyaránt. Ennek kézzel fogható bizonyítéka,hogy a patak vaskorlát hídjára már rengeteg sokféle szerelem lakatot helyeztek el a szerelmespárok.

Miskolc-Debrecen - A miskolci Szinva patak terasza különösen kedvelt helye a fiataloknak és időseknek egyaránt. Ennek kézzel fogható bizonyítéka,hogy a patak vaskorlát hídjára már rengeteg sokféle szerelem lakatot helyeztek el a szerelmespárok.Nemrég tudtam meg,hogy a debrecenieknek is van egy ehhez hasonló kultikus helye az úgynevezett Dalnoky-kulcsos kapu,ahová a minap el is "zarándokoltam". Dalnoky Ferenc író és felesége kezdeményezésére hozták létre ezt a helyet a Batthyány-sétáló-utcában,amit a református egyház meg is áldott. A szerelmespárok kulcsokat dobhatnak az itt elhelyezett gyűjtőládába. Az ajtó mellett egy emléktáblát is elhelyeztek,amelyen Kerékgyártó Kálmán debreceni költő négy soros verse is olvasható.

Ime: Szived szivembe zárom Kedvesem, legyen pecsét-Hűségünk rajta. Mert ezt a Boldog,ezt a nagy Szerelmet örökkön-örökké ! Mindkettőnk akarja. 

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában