Helyi közélet

2012.10.30. 15:05

Kiömlött és begyulladt a gáz Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Tűz ütött ki hétfőn az Olefin egyes üzemének egyik szivattyújánál, ahol a propilén és propánszállító vezeték tömszelencéje megsérült, és a cseppfolyós gáz a környezetbe kerülve begyulladt, tudtuk meg dr. Hudák Andreától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjétől.

Tiszaújváros - Tűz ütött ki hétfőn az Olefin egyes üzemének egyik szivattyújánál, ahol a propilén és propánszállító vezeték tömszelencéje megsérült, és a cseppfolyós gáz a környezetbe kerülve begyulladt, tudtuk meg dr. Hudák Andreától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjétől.A tiszaújvárosi tűzoltók a helyszínre vonultak, de addigra az intézményben dolgozók egy poroltóval megfékezték a lángokat.

A baleset emberéletet, egészséget nem veszélyeztetett, mivel azonban tűzveszélyes anyag került a környezetbe, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelősége hatósági ellenőrzést, valamint tűzvizsgálati eljárás lefolytatását rendelte el annak érdekében, hogy fény derüljön a tűz keletkezésének pontos körülményeire. Az esemény miatt az üzem nem állt le, és lakosságvédelmi intézkedéseket sem kellett tenni.

A vizsgálat jelenleg is tart.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában