Helyi közélet

2012.10.27. 10:17

Bombariadó a miskolci szórakozóhelyen - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 26-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 26-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Kazincbarcika Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított eljárást szabadlábon hagyásuk mellett két putnoki és két kazincbarcikai lakos ellen. Az elkövetők, akik közül az egyik férfi 42 éves, míg három társa fiatalkorú, a késő esti órákban az egyik kazincbarcikai bérház lépcsőházában előzetes szóváltást követően tettleg bántalmaztak egy 16 éves helyi lakost. A fiatal a bántalmazás során könnyebb sérülést szenvedett. A kiértesített rendőrjárőrök az elkövetőket a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki az éjszakai órákban Miskolcon egy nyilvános telefonfülkéből bejelentést tett a Rendőrségre, miszerint az egyik szórakozóhelyen bomba van elhelyezve. Az épületben tartózkodó kb. 1.000 főt a biztosításában résztvevő rendőrök a helyiség elhagyására kérték fel. A szórakozóhelyet bombakutató kutya bevonásával átvizsgálták, melynek során gyanús csomagot, vagy robbanóanyagot nem találtak. Ezután a vendégeket a szórakozóhelyre a rendőrök visszaengedték. Az elkövető felkutatása folyamatban van.

Az Edelényi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított eljárást, szabadlábon hagyásuk mellett három edelényi lakos ellen. A helyi fiatalok az egyik szórakozóhelyen előzetes szóváltást követően tettleg bántalmaztak egy 22 éves damaki férfit, aki a bántalmazás során könnyebb sérülést szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett egy 75 éves szuhakállói lakos ellen. A rendelkezésre álló információk szerint az idős férfi előzetes szóváltást követően közös lakásukon megszúrta 56 éves családtagját, aki súlyos, életveszélyt sérülést szenvedett.

Az elmúlt 24 órában megyénk útjain három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek közül egy súlyos sérülésekkel zárult. Ezeken túlmenően négy anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Miskolcon a Gózon Lajos úton közlekedett személygépkocsijával egy 59 éves bükkszentkereszti asszony. A Vasgyár irányából a Csermőkei út felé haladása során a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget egy 58 éves nőnek, akit elütött. A baleset következtében a gyalogos súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült az is, hogy az autós vezetői engedélyének orvosi érvényességi ideje már több, mint egy éve lejárt.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában