Helyi közélet

2012.10.09. 15:25

Arcok a megyéből - Verba Gábor: Nem nyugszik a volt csapatkapitány

Miskolc - Negyedszázad alatt mind a három miskolci jégkorongcsapatban játszott Verba Gábor.

Miskolc - Negyedszázad alatt mind a három miskolci jégkorongcsapatban játszott Verba Gábor.Az egész úgy kezdődött, hogy egy újsághirdetés után Édesapám 1982 környékén levitt a Népkertbe jégkorongozni, ugyanis a Miskolci Kinizsi fiatalokat keresett - emlékezett Verba Gábor, aki 2006-ban, mint csapatkapitány vonult vissza a Miskolci Jegesmedvékből. - Érdekes, megadatott, hogy játszhattam a Kinizsi mellett a Miskolci Hockey Clubban, majd 1994-től a Jegesmedvékben. Sok nagy csatát megéltünk, voltak jobb és rosszabb időszakaink, de arra büszke vagyok, hogy kitartottunk addig, amíg nem épült meg a jégcsarnok. Azt egy icipicit sajnálom, hogy az soha nem fog kiderülni, hogy mi mire és meddig vihettük volna, ha olyan pazar körülmények között készülhettünk és játszhattunk volna, mint amelyek most a fiúk rendelkezésére állnak.

Verba Gábor hozzátette: örömteli ugyanakkor számára, hogy Balázs fia ugyancsak jégkorongozik, és centerként az MJJSE-MISI U14-es együttesét erősíti.

A jégkorong mellett Gábor másik nagy szerelme a ralisport.

Rali, és motor is

- Gyermekkorom óta szerettem a technikai sportokat - árulta el. - Aztán 2003-ban megadatott, hogy Kovács Zoli mellett navigátorként belekóstolhattam az országos rali bajnokság küzdelmeibe. Ladával több kategória bajnoki címet is begyűjtöttünk.

Majd ült Szabó László, Fenyvesi Gábor, Markovics György, és Hankó László mellett is a honi murva-, és aszfaltcsíkokon megrendezett versenyeken, míg második esztendeje Trencsényi József mellett diktálja a tempót. A ralival egyidőben kóstolt bele Verba Gábor a motocrossba is, amit ugyancsak művel a mai napig. Büszke rá, hogy néhány éve 18-20 éves fiatalok között kétszer annyi idősen 3. helyet szerzett kategóriájában, míg jelenleg az öregfiúk között is az élcsoportban van.

- Amiről nem tudok, és nem is akarok lemondani, az a jégkorong - tette hozzá a Macik egykori csapatkapitánya, aki tavaly a magyar amatőr pontvadászat gólkirálya lett. - Öregfiúk csapatunkkal, a Miskolci Mokányokkal a jeges szezonban lejárunk a Népkertbe edzeni és meccselni. Jó kis csapat, hiszen elég ha csak azt mondom, hogy a korábbi csapattársaim közül Sike Zoli, Lukács Zsolti, és Polányi Peti is köztünk van.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában