Helyi közélet

2012.09.18. 18:04

Miskolci devizahitelesek - A főügyészségen az aláírások

Borsod-Abaúj-Zemplén - A bankokat tiltott szerencsejáték, csalás, uzsora bűncselekmény, népirtás miatt jelentik föl a devizahitelesek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A bankokat tiltott szerencsejáték, csalás, uzsora bűncselekmény, népirtás miatt jelentik föl a devizahitelesek.A Miczán József és családja által indított akció során több mint 4 ezer aláírást sikerült összegyűjteni. Az íveket kedden reggel adták át a főügyészség osztályvezető ügyészének, dr. Széll Gabriellának.

Szignálják, iktatják

A főügyészség nevében eljáró osztályvezető ügyész az Észak-Magyarország érdeklődősére utóbb elmondta: az iratok szignálás és iktatás alatt vannak. Három napjuk van arra, hogy nyilvánosságra hozzák: a feljelentés kapcsán milyen döntés született.

Miczán József, akinek családja szintén devizahiteles, korábban azt nyilatkozta lapunknak: „A célunk, hogy nyomást gyakoroljunk a hatóságokra, és a deviza alapú hitelszerződéseket a bíróság azonnal és visszamenőleges hatállyal forintalapúra.”

A 4255 aláírás két hét alatt gyűlt össze, több vidéki településen is csatlakoztak az akcióhoz. Az internetről lementett íveket több mint 100-an írták alá Edelényben, Tarcalon és Rakamazon is.

Ha megvan az iktatószám, a feljelentést a főszervező eljuttatja a Kúriához, a köztársasági elnökhöz és az Országgyűlés elnökéhez is.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában