Helyi közélet

2012.09.24. 10:31

Megchipelik a miskolci kukákat

Miskolc - Kísérleti jelleggel októberétől az AVE Miskolc Kft. a város egy részén a lakosság aktív közreműködésével mikrochipeket tesz a hulladékgyűjtő edényzetre.

Miskolc - Kísérleti jelleggel októberétől az AVE Miskolc Kft. a város egy részén a lakosság aktív közreműködésével mikrochipeket tesz a hulladékgyűjtő edényzetre."Örömmel értesítjük, hogy az Ön városrészben elsőként kerül bevezetésre egy új komplex nyilvántartási rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a jogalap nélkül ürítésre kihelyezett hulladéktároló edények kiszűrhetőek legyenek. Ezzel a rendszerrel lehetővé válik, hogy csak a szerződéssel rendelkező, azonosított hulladéktároló edények ürítését végezzük el és ezzel egy igazságosabb közszolgáltatási rendszert valósítsunk meg, valamint az illegálisan kihelyezett edények nyilvántartásba kerüljenek." - így kezdődik az a levél, amelyet az AVE Miskolc Kft. a miskolciak egy részének nemrégiben kipostázott. Majd többek között arra kéri a cég a címzetteket, hogy a borítékban mellékelt úgynevezett papírcímkét - amely ránézésre egy leolvasható vonalkód - helyezze fel a kukák elejére. Miről is van szó, - kérdeztük többek között az illetékest.

- Kísérleti jelleggel, ez év októberétől az AVE Miskolc Kft. a Győri kapu egy részén és az Újgyőri főtér környékén, a lakosság aktív közreműködésével mikrochipeket tesz a hulladékgyűjtő edényzetre, illetve leolvasóberendezéseket a szállítójárművekre. - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetőjétől. - Hatása, célja és eredménye több szinten is mérhető: például ki lehet szűrni azokat, akik szerződés nélkül helyeznek ki hulladékgyűjtő edényt, vagy a szerződésben szereplőnél nagyobb méretű gyűjtőedényeket raknak ki, így a közszolgáltatási rendszer igazságosabb lesz, védve a fizetőket a nem fizetőkkel szemben. De lopott edényzetet is meg lehet találni az azonosítás által.

Szeptember 10-től

Pásztor Imre szerint ezért kaptak a közelmúltban levelet kaptak a Győri kapu és az Újgyőri főtér környékén élők a szolgáltatótól, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy az AVE Miskolc Kft. által indított akció keretében a városrészben kísérleti jelleggel rádiófrekvenciás azonosító chipeket szerelnek a hulladékgyűjtő edényzetre. Ezzel kapcsolatban a lakosoknak csupán annyi a feladatuk, hogy a mellékelt öntapadó, vonalkódos azonosítót az edény megtisztított felületére felragasszák.

- A végleges egyedileg azonosítható műanyag címke felhelyezése 2012.szeptember 10-től folyamatosan történik, mely előreláthatólag 3 hetet vesz igénybe és az AVE munkatársai végzik. - tette hozzá a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetője.

Lapunk információi szerint az ország nagyvárosai közül Győr már rendelkezik hasonló chip-es rendszerrel.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában