Helyi közélet

2012.09.05. 12:04

Kerékpárút: a műszaki átadás október 15-én kezdődik

Miskolc - A kerékpárút kivitelezési feladatainak műszaki ellenőrzését nem az önkormányzat látja el.

Miskolc - A kerékpárút kivitelezési feladatainak műszaki ellenőrzését nem az önkormányzat látja el.

Olvasónk észrevételei alapján kedden számoltunk be arról, hogy több hiányossággal is "küzd" az alig két hónapja a forgalomnak átadott Andor utcai kerékpárút. Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy mi az álláspontja az üggyel kapcsolatban az önkormányzatnak.

- Az Andor utcai szakasz még jelenleg is munkaterület, az út és a kerékpárút műszaki átadása október 15-én kezdődik. - nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére Takács Katalin, a kerékpárút projekt felelőse. - A kivitelezési feladat műszaki ellenőrzését nem az önkormányzat látja el, pályázat útján egy külön szakirányú szervezet végzi. Felhívtuk a műszaki ellenőrzést végző cég figyelmét a jelzett hiányosságok felülvizsgálatára és a szükséges intézkedések megtételére.

A Görögszőlő utca nem része

Takács Katalin hozzátette: az Andor utcában sajnálatos módon a már elkészült útpálya szakaszon több alkalommal csőtörés és gázszivárgás miatt hibaelhárítás történt a közmű üzemeltetői részéről. A helyreállítási munkálatokat is ők végezték, melyet utóellenőrzés alkalmával felülvizsgáltatnak.

- Az útpályaszerkezetre került kavicsot és zúzalékot a képen is láthatóan a gépjárművek hordják fel. A térségben jelentkező burkolatvizesedéseket a MIVÍZ Kft-vel megvizsgáltatjuk. - mondta a projekt felelős, aki kiemelte azt is, hogy az Olvasónk által említett Görögszőlő utca nem része a kerékpárút projektnek.

ÉM-JLI


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában