Helyi közélet

2012.09.28. 11:14

Földes Ferenc Gimnázium: A döntés az államra marad

Miskolc - Eredménytelen lett a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázat.

Miskolc - Eredménytelen lett a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázat.De nemcsak az, a három általános iskola esetében – a bulgárföldi, az Arany János és a Szabó Lőrinc – sem választottak vezetőt a csütörtöki testületi ülésen. Hogy miért? – erről kérdeztük Molnár Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét, az oktatási bizottság elnökét. „A várost vezető koalíció az oktatási bizottság álláspontját találta helyesnek, ez alapján döntöttünk” – válaszolta. Ez az álláspont pedig a következő volt: „...tekintettel a január 1-jén bekövetkező fenntartóváltásra, mely szerint az új fenntartó az állam lesz – felelősen gondolkodva ne döntsünk új igazgatók megbízásáról. Ez az elvszerű és generális álláspont az összes érintett iskolára vonatkozik. Meggyőződésem, hogy felelősségteljes döntés született, hiszen így teremtjük meg a lehetőséget az új fenntartónak arra, hogy az iskola és a tanulók érdekeit mérlegelve hosszú távú döntést hozzon.”

A helyettesről az iskola dönt

Az oktatási bizottság elnökét a Földes Öregdiákok Egyesületének petíciójáról is kérdeztük, ők ugyanis követelték, hogy a testület válasszon igazgatót, mégpedig Veres Pál személyében. Molnár Péter ezt nem szerette volna kommentálni.

Jelenleg Fazekas Róbert a Földes gimnázium megbízott igazgatója, helyettese pedig Veres Pál. Maradhat helyettes? „A helyettes személyéről az iskola vezetője dönt, ebbe nincs beleszólása a testületnek” – tudtuk meg Molnár Pétertől.

„A Kriza Ákos polgármesterrel való szerdai találkozó után már biztos voltam benne, hogy ez a döntés születik” – mondta lapunknak dr. Kaló Emil, a Földes Öregdiákok Egyesületének tiszteletbeli elnöke pénteken.

Tartanak a továbbiaktól

„Ennek ellenére a demonstrációnknak igenis volt értelme, mert megmutatta a városvezetőknek, hogy nem mindenki fél tőlük” – fogalmazott. „Ha tudták, hogy ezt akarják, miért kellett kiírni a pályázatot?” – kérdezte hozzátéve: tart attól a hogy Földest nevestül mindenestül el akarják törölni.

„Eredményredménytelennek nyilvánította az igazgatói pályázatokat a testület, de a szégyen az, hogy még a véleményünket sem mondhattuk el, mert a vitát ügyrendi szavazással lezárták, úgy hogy képviselőink még szólásra jelentkeztek” – mondta el lapunknak a zárt ülésen történteket dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke.

ÉM-NSZR


Miskolci közgyűlés: hosszúra nyúlt ülés

Miskolc - Az iskolaigazgató-választást a napirendi pontok tárgyalása után tűzték napirendre.

Így döntött a miskolci közgyűlés

Miskolc – Így döntöttek a képviselők a napirenden lévő előterjesztésekről csütörtöki közgyűlési ülésükön.

Ülésezett a miskolci közgyűlés - Nem választottak igazgatót a Földesnél (sem)

Miskolc - A miskolci, szeptemberi testületi ülésen a képviselők közel 40 napirendet tárgyaltak. Köztük a költségvetés módosítását, a fészekrakós ügy intézkedéseivel kapcsolatos beszámolót. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendnek azonban a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztása ígérkezett. Erről zárt ülésen döntöttek a képviselők.

Nézőpont: Posztó vagy poszt?

Mit tehet egy felelős városvezető egy olyan ügyben, mint a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói kinevezése? Mi a helyes döntés? Mi történhetett szerdán, egy nappal a döntés előtt a színfalak mögött? Szántó Rita jegyzete.

Tüntetés iskolaigazgató ügyben Miskolcon

Miskolc - Öregdiákok demonstráltak szerdán Veres Pál mellett: a polgármester higgadtságra intett.bb »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában