Helyi közélet

2012.09.12. 09:29

Festmények a Vajdaságból Ózdon

Ózd - Már eddig is sokan megtekintették a Civilházban Molnár Mária Eti festőművész kiállítását, amely néhány nappal ezelőtt nyílt meg.

Ózd - Már eddig is sokan megtekintették a Civilházban Molnár Mária Eti festőművész kiállítását, amely néhány nappal ezelőtt nyílt meg.

Az alkotó a vajdasági Magyarkanizsán született 1949-ben és ma is ott él. Textilipari szakon szerzett diplomát. A festészettel 1996-óta foglalkozik. Szereti a különböző technikákat, de a kedvence az akvarell. Saját eredeti technikája a "Gyűrött papír szines applikációban."

A Magyarkanizsai Szabadkai Szabadművészek Képzőművészeti Csoport és nemzetközi szervezetek tagjaként több mint háromszáz kiállításon vett már részt sikeresen.

Mint önképző festő, a realista irányzat kedvelője. A táj imádata ott van az alkotásain, de a magány,az elmúlás is rányomja bélyegét.A sebes fák, a rogyadozó tanyák,a száraz bokrok, a Tisza, a végtelen Alföld neki mind mesél az életről, a rügyfakadástól a lombhullásig, a délibábtól a lehulló ragyogó hólepte földekig.

Különösen szereti megörökíteni -az utókor számára -ami még látható a múltból pl: romtemplomok, kastélyok, várak, kúriák stb. maradványait.

Molnár Mária Eti számos elismerés birtokosa. Pl: Arany érem és diploma a Magyarok Világszövetségétől,Nagymesteri Oklevél és egyéb más kitüntetés.

- Kerékgyártó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában