Helyi közélet

2012.09.01. 19:56

Esztenás-szezon, tizedszer

Miskolc - Tizedik táncház-szezonját nyitotta az Esztenás zenekar szombaton a miskolci Nyilas Misi Házban.

Miskolc - Tizedik táncház-szezonját nyitotta az Esztenás zenekar szombaton a miskolci Nyilas Misi Házban.- Ami nem változott a tíz év alatt: a zenekar mindig minőségi zenét játszik, s mindezt szívvel-lélekkel csinálja. A közönségünknek van egy 10-20 fős állandó magja, de jellemző a 2-3 évenkénti csere, mind a gyermektáncház óvodásait és kismamáit, mind pedig a felnőtt táncház középiskolás, egyetemista közönségét illetően - próbálta összegezni a változásokat Tóth Arnold, az együttes tagja. - Ezt nézve kijelenthetjük, hogy Miskolc fiatalságának jelentős részét mi tanítottuk meg táncolni. Az érdeklődés ingadozó, de amikor úgy tűnik, hogy talán nem értékelik, amit csinálunk, akkor a következő alkalommal annyian jönnek el, hogy szinte be sem férnek a terembe. A hullámvölgyek után mindig jönnek a hullámhegyek, s a zenekar tagjai vannak olyan elkötelezettek, hogy nem adják fel.

Nagy változás ez évtől, hogy egy TÁMOP pályázatnak köszönhetően, amelyet a Belvárosi Református Egyház nyertel a Nyilas Misi Házban rendezett családi programokra, két éven át nem kell belépőt váltani. A zenekar pedig nem magas, de stabil gázsiért húzza a talp alá valót: tíz év óta hamisítatlan moldvai népzenét. A következő alkalom: szeptember 7-én lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában