Helyi közélet

2012.09.05. 19:01

Egy iskola, egy polgárőr

Miskolc - Az iskolák környéki járőrözést szeptember elsejétől október 15-ig látják el a polgárőrök.

Miskolc - Az iskolák környéki járőrözést szeptember elsejétől október 15-ig látják el a polgárőrök.Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az idei tanévre is meghirdette az "Egy iskola, egy polgárőr" mozgalmat, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség is csatlakozott. Mindez többek között a megyei polgárőr szövetség szerdai sajtótájékoztatóján derült ki, ahol Csóra György megyei elnök elmondta: az iskolák környéki járőrözést szeptember elsejétől október 15-ig látják el a polgárőrök, ám már több tanintézmény is kérte, hogy utána is maradjanak a polgárőrök.

- A mozgalom előzményeiről szólva kiemelném, hogy lassan másfél évtizede ott van a polgárőrség a megyei iskoláinak környékén - hangsúlyozta Csóra György, aki hozzátette, hogy két típusú kiemelt feladata vannak jelenleg a polgárőrségnek. Egyrészt jelzőőri feladatokat látnak el az egyenruhások például a gyalogátkelőhelyeknél, másrészt a bűnmegelőzésből is kiveszik a részüket.

2013-ban megújítják

Fontosnak tartják azt is, hogy a gyerekek ismerjék meg a polgárőrséget. Célként tűzte ki a szövetség, hogy 2013-ban megújítják az "Egy iskola, egy polgárőr" programot. Megtudtuk: megyénk 206 egyesületéből 162 vesz részt benne, míg a megyeszékhely "lefordítva" elhangzott, hogy Miskolc mind a 8 polgárőr egyesületének 430 tagja aktívan kiveszi a részét az ebbéli munkából.

A közeljövőben ugyanakkor a középiskolák és a Miskolci Egyetem felé szeretne aktívan nyitni a megyei szövetség, amely rendkívül szoros kapcsolatokat ápol a megyei Rendőr-főkapitánysággal is. Elhangzott az is, hogy több alkalommal iskolák kérték Miskolcon a polgárőrség jelenlétét: az elmúlt tanévben egy középiskola és kollégium is annak kapcsán, hogy a leánytanulókat a kora délutáni és esti órákban zaklatták.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában