Helyi közélet

2012.09.18. 15:53

Borsodi siker Országos Balesethelyszínelői Versenyen

Miskolc, Szolnok - Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága másodszor hirdette meg az Országos Balesethelyszínelői Versenyt, melynek döntőjét Szolnokon rendezték meg az elmúlt héten.

Miskolc, Szolnok - Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága másodszor hirdette meg az Országos Balesethelyszínelői Versenyt, melynek döntőjét Szolnokon rendezték meg az elmúlt héten.A megmérettetésen az ország 19 megyéjéből, valamint a BRFK állományából 2-2 fős csapatok versengtek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Szopkó Tibor r. főtörzszászlós a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és Sulyok Róbert r. törzszászlós a Miskolci Rendőrkapitányság baleseti helyszínelői képviselték, akik csapatban az első helyezést érték el.

Az elmúlt években kiemelten kezelte a rendőrség a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítését, vezetéstechnikai tudásának javítását. A rendőrök a szervezett továbbképzéseken túlmenően rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető, karos forgalomirányító és balesethelyszínelői verseny keretében is számot adhattak szakmai tudásukról.

A program elsődleges célja volt, hogy a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásukat elmélyíthessék. A vetélkedés biztosította a tapasztalat, illetve az információcsere lehetőségét is.

A három napos verseny elméleti (KRESZ valamint műszaki- és járművezetés elméleti tudásról adtak számot, illetve tesztlapot töltöttek ki), valamint gyakorlati feladatokból (balesethelyszínelői, vezetéstechnikai) állt.

A vetélkedő csapat és egyéni kategóriában lett megrendezve, illetve díjazva. A csapatokat abban az esetben értékelték, ha mindkét versenyző az elméleti és gyakorlati versenyszámokat egyaránt teljesítette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat tagjai - Szopkó Tibor r. főtörzszászlós (Kazincbarcika Rk.) és Sulyok Róbert r. törzszászlós (Miskolc Rk.) kiválóan szerepeltek a megmérettetésen.

Csapatban az I. míg a gyakorlati versenyen a II. helyezést érték el.

Egyéniben a KRESZ elmélet kategóriában Szopkó Tibor r. főtörzszászlós második, a vezetéstechnikai versenyen pedig első, míg Sulyok Róbert r. törzszászlós második helyezett lett.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában