Helyi közélet

2012.08.09. 17:31

MIHŐ – Csőcserét végeztek szolgáltatás kiesés nélkül

Miskolc – A Petőfi utcában, a Szinva parton egy terepszint alatti MIHŐ-s vezetéken korróziós eredetű vezetékhiba kijavítása történt úgy, hogy ez nem okozott szolgáltatás kiesést. A javítást a múlt héten kezdték és e hét szerdán fejezték be.

Miskolc – A Petőfi utcában, a Szinva parton egy terepszint alatti MIHŐ-s vezetéken korróziós eredetű vezetékhiba kijavítása történt úgy, hogy ez nem okozott szolgáltatás kiesést. A javítást a múlt héten kezdték és e hét szerdán fejezték be.A nagy átmérőjű (2xNA 400) vezeték, amelyen a cserét végezték, a Nagyváthy út vonalától a Belváros irányában lévő összes távfűtött lakás melegvizét is biztosítja, beleértve a Vologda, Jókai és Szentpéteri kapui városrészek társasházait is.

A korábbi fejlesztések eredményeként a Petőfi utcán egy un. háromvezetékes megoldás tette lehetővé két vezeték egymás utáni cseréjét, miközben folyamatos volt a szolgáltatás. A három vezeték közül az egyik a szakmában is különlegesnek számító vákuum szigetelésű (NA 600), amely lehetővé teszi, hogy a három vezeték közül kettő üzemeljen, miközben a harmadikon javítást végeznek. De többek között ez a megoldás segíti a nyári nagyleállások évek óta tartó rövidülését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában