Helyi közélet

2012.08.21. 18:01

Intézkedés Miskolcon a nagy meleg miatt - Közlemény

Miskolc - Miskolcon a lakosság védelme érdekében az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai az alábbi intézkedésekkel igyekeznek enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket.

Miskolc - Miskolcon a lakosság védelme érdekében az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai az alábbi intézkedésekkel igyekeznek enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket.A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. 2012. augusztus 21-24. (kedd - péntek) napokon a várható hőség miatt ivóvizet oszt a város több frekventált, nagy forgalmú pontján. Így a belvárosban, a Centrum Áruház előtt, az Erzsébet téren, illetve az Újgyőri főtéren. Ezeken a helyeken 2012. augusztus 22-től 24-ig (szerdától péntekig) 10 és 16 óra között lehet friss vízhez jutni. A vízosztás célja a szomjoltásán túl a figyelem felhívása arra, hogy Miskolcon kiváló minőségű a csapvíz, a folyadékot pedig ekkora hőségben folyamatosan pótolni szükséges.

Ivókutak Miskolcon

Miskolcon városszerte számos más ivókút is áll a városlakók rendelkezésére, az alábbi helyszíneken: Városház tér (Spaten előtt), Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút), Szinva-terasz, Hajós -- Pattantyús játszótér, Jézus kútja (forrásvíz), Martinkertváros református templom előtti tér, LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút, Csanyik-völgy, Majális park, Hejő liget, miskolctapolcai autóbusz végállomás, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Tapolcai Park, Kőrösi Csoma Sándor ivókút, Árpád utca -- Kuruc utca játszótér és a Népkertben.

A Miskolci Városgazda Kft. munkatársai a tartós hőségben, augusztus 21-től 15.00-17.00 óra között az aszfaltot és burkolatot locsolják a város forgalmasabb részein, ezzel is enyhítve a forróságot. A locsolás főbb helyszínei:Városház tér, Kazinczy u., Corvin u., Uitz u., Szentpáli u., Madarász V. u.

Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaberendezések 24 C fok felett bekapcsolnak, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.

A villamossínek hőmérsékletét a nyári időszakban folyamatosan ellenőrzik, és 55 fokos sínhőmérséklet felett locsolással hűtik a síneket. A mérés lézeres hőmérővel történik, szükség esetén fokozott pályafelügyelet keretében, napközben 2 óránként.

A Miskolci Turisztikai Kft. a Diósgyőri Várfürdőben este 18:00 óráig, a Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben 19:00 óráig várja a fürdőzőket, a felfrissülni vágyókat.

Az Önkormányzat a következő napok forrósága miatt felhívja a lakosság figyelmét, hogy a városban több olyan nyilvános hely, bevásárlóközpont, nagyobb áruház is nyitva áll, ahová betérhetnek az arra járók, hűsölni.

Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek

Tesco, Auchan, Metro, Szinvapark, Cora, Sever Center, STOP SHOP, Miskolc Plaza, Park Center, OBI, Bricostore, Baumax, Praktiker, LIDL, Penny Market, Unio Coop, ALDI, Spar, Plus, Rossmann, Drogeria Markt, Möbelix, Decathlon, Telenor, T-Home, Vodafone, illetve a bankok, posták, gyógyszertárak helyiségei.

Dolgozók védelmében

A Miskolc Holding tagvállalatai egyébként kiemelt figyelmet szentelnek a munkavállalók egészségvédelmére, a kánikula program keretein kívül is, nem csak hőségriadó esetén. Így a Munkavédelmi törvény előírásainak megfelelően biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az a megfelelő mennyiségű ivóvíz, vagy az előírt pihenőidő.

- Dobos Tímea szóvivő, M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában