Helyi közélet

2012.08.21. 08:06

Élénkülés mutatkozik az autóeladások terén

Debrecen - Ezek a számok még mindig messze elmaradnak a válság előtti értékesítési adatoktól.

Debrecen - Ezek a számok még mindig messze elmaradnak a válság előtti értékesítési adatoktól.

A JATO Dynamics legfrissebb júniusi új autó forgalomba-helyezési összesítése szerint júniusban összesen 4977 új személygépkocsi, valamint 1023 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kishaszon-gépjármű került forgalomba. Az első 6 hónapban összesen 27995 új személyautó és 5399 új kishaszon-gépjármű került a magyar utakra.

Mihez képest?

A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly júniusi számokat 18% haladja meg, még az első hat hónapban 20%-kal több autó került forgalomba, mint egy éve. A kishaszon-gépjárművek esetén a havi növekedés 20%, az első hat hónap számai pedig 11%-kal mutatnak túl a tavalyi azonos időszakon. Júniusban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, az első hat hónap viszonylatában szintén a Ford került ki győztesen. Modell szinten a legtöbb Skoda Octavia-ból kelt el júniusban, 334 darab, az év első hat hónapjában pedig az Opel Astra bizonyult a legkelendőbbnek. De ezek a számok messze elmaradnak a válság előtti forgalomba helyezési mennyiségektől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában