Helyi közélet

2012.08.19. 14:54

Az arannyal is csak körültekintően!

Miskolc - A giliszta, a biztosítás és az MLM után itt az új nemzeti biznisz: vegyen aranyat vasfazékkal!

Miskolc - A giliszta, a biztosítás és az MLM után itt az új nemzeti biznisz: vegyen aranyat vasfazékkal!Az aranyvásárlás, mint befektetési lehetőség, a magyar állampolgárok számára uniós csatlakozásunk, 2004-óta érhető el. Vonzereje, hogy az aranyat nem terheli általános forgalmi adó, eladása esetén is csak a 16 százalékos jövedelemadót kell kifizetni, s ennek fejében olyan formában tarthatjuk a befektetésünket, amit bármikor, a világ bármely országában pénzzé lehet tenni. Az arany közép- és hosszú távú befektetésnek jó, bár akik tavaly januárban vásároltak és októberben adtak el, azok rövid távon is jelentős hozamot könyvelhettek el.

Az arany ára múlt év januárjában unciánként 900, októberben 1920 dollár körül mozgott, tudtuk meg egy befektetési aranyat értékesítő miskolci vállalkozótól, aki egy osztrák-magyar tulajdonú cég helyi megbízottjaként kínálja ezt a befektetési formát. Mint mondta, ősszel várhatóan ismét emelkedni fognak az árak, mert ilyenkor vannak Indiában az esküvők, ami komoly keresletnövekedést, és így áremelkedést produkál. Aranyat ennek ellenére középtávú befektetésként érdemes vásárolni – mondta, mert az elmúlt tíz évben az ára folyamatosan emelkedett; most a tíz évvel ezelőttinek 3,5-szeresét éri.

Ha veszünk, kitől szabad?

Dr. Varga Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemesfém Szolgáltatások Szakmai Osztályának elnöke munkatársunknak elmondta, az önálló kamarai osztály létrehozását az indokolta, hogy a piacon „még sok a kókler”, és a szakmának szüksége van az öntisztulásra. Mint minden ígéretes üzlet, a fizikai aranykereskedelem is vonzza a gyors haszonra vágyókat, akikkel érdemes óvatosan bánni. „Az arany áru, így a forgalmazásához nem szükséges a PSZÁF engedélye”, de a kamarai tagság némi garanciát jelenthet az ügyfeleknek. Dr. Varga Zoltán ezért azt javasolja, hogy legyünk körültekintőek, nézzük meg az adott cég hátterét, esetleg kérjük ki a mérlegét, tájékozódjuk az interneten.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában