Helyi közélet

2012.07.24. 18:09

Tapolcai Szabadidőpark: turisztikai attrakció hozhat változást

Miskolc - Felveri a gaz a 2010-ben átadott úgynevezett Tapolcai Szabadidőparkot.

Miskolc - Felveri a gaz a 2010-ben átadott úgynevezett Tapolcai Szabadidőparkot.

Milyen tervei vannak az önkormányzatnak a területtel? – kérdeztük Pásztor Imrét, a Miskolc Holding Zrt. Kommunikációs- és PR vezetőjét.

- A Tapolcai Szabadidőparkot az előző városvezetés építette meg, mintegy 25 millió forintot különített el rá még 2010-ben - fogalmazott Pásztor Imre. - Gazdaságilag ismét egy olyan örökséggel álltunk szemben, amely nem megtérülő beruházást eredményezett. Lehetett volna megtérülő akkor, ha sokan vették volna igénybe a park szolgáltatásait, hiszen fontos a sportolási lehetőség, az egészség megőrzése, a mozgás öröme.

Kedden Pásztor Imre még úgy nyilatkozott, hogy "kevesen keresik fel a parkot, amelynek havi fenntartási költsége 1 millió forint körül mozog". Szerdán kora délelőtt a Holding kommunikációs vezetője annyiban javította ki önmagát, hogy a park "havi fenntartási költsége annak idején 1 millió forint körül mozgott."

Ütemezetten fűnyírás

A Miskolc Holding Zrt. Kommunikációs- és PR vezetője elárulta azt is, hogy a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. és a Miskolci Turisztikai Kft. fűnyíró traktorja ütemezve járja a két vállalathoz tartozó többhektárnyi területet, és ütemezetten nyírja a füvet mind a Diósgyőri Várfürdő, mind a Selyemréti Strandfürdő, mind a Barlangfürdő területén, ezeken kívül pedig a régi miskolctapolcai strandfürdő területét is igyekeznek rendben tartani. Ennek részeként kerül sor még ezen a héten a fű lenyírására a Szabadidőparkban.

- A „Turisztikai attrakciófejlesztés Miskolctapolcán” projekt hozhat a Szabadidőpark területén változást - tette hozzá kérdésünkre. - A projektet 2012. május 31-én adta be a város a NORDA Nonprofit Kft-hez. A bírálat folyamatban van.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában