Helyi közélet

2012.07.03. 08:07

Tábla kontra tábla: fizessünk, ne fizessünk?

Miskolc - Régiségvásár volt a hétvégén Miskolcon, a parkolás ingyenes volt, vagy legalábbis lett volna.

Miskolc - Régiségvásár volt a hétvégén Miskolcon, a parkolás ingyenes volt, vagy legalábbis lett volna.Három tábla is fogadta a Szent István téri parkolóba érkező autósokat, egy ideiglenesen kihelyezett négylábú, amelyen a felirat arra figyelmeztetett, hogy a parkolóban vasárnap is fizetni kell. A parkoló hivatalos táblája azonban szombat déltől díjmentességet ígért. És ezalatt egy harmadik hirdetmény: májustól szeptemberig, a kiemelt idegenforgalmi helyeken vasárnapi is díjköteles a parkolás. És volt egy negyedik informmáció: az önkormányzat a közelmúltban jelezte, eltörölte a korábbi évek gyakorlatát, miszerint a belvárosban, idegenforgalmi szezonban, vasárnap is díjköteles a parkolás. Akkor most fizessünk vagy sem?

„Július 1-től - vagyis vasárnaptól- már a Szent István téri parkolóban is ingyen lehetett parkolni. A Régió Park Miskolc Kft. a táblákat a rendeletnek megfelelően le is cserélte az érintett területeken” – ezt Dobos Tímea városházi szóvivő mondta, aki értetlenül állt az előtt, hogy egy másik tábla fizetésre figyelmeztette az autósokat. A szóvivő hozzátette: Miskolc közgyűlése június 30-án megalkotta a miskolci parkolás szabályairól szóló rendeletet, ez július 1-től hatályos. Ebben az egyik módosítás rendelkezik a belvárosi területek parkolóinak idegenforgalmi övezetből való kivonásáról.

Erről azonban Braun István, a Régiségvásár szervezője nem tudott, de – mint kiderült – kollégái helyesen jártak el, amikor a fizetésre figyelmeztető táblát kihelyezték, mert a parkoló egyik hirdetményén még a korábbi rendelkezés olvasható.

„Nem tudtam a változásról, ezért jeleztük a vásár közönségének, hogy fizessenek parkolódíjat. A júniusi vásáron ugyanis nagyon sok autóst megbüntettek” – tudtuk meg.

A sokféle kiírás megtéveszthette a parkolókat, azaz a parkolóóra elfogadta a pénzt? „A kollégák már szombat este átállították az automatákat, így vasárnaptól ezeken megjelent a felirat: hétfőig szabad a parkolás. Két automata van a Szent István téri parkolóban, az egyikbe biztos, nem dobtak pénzt, a másikat még nem ellenőriztük” – ezt már Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetője mondta lapunknak.

ÉM-NSZR


Régiségvásár Miskolcon

Miskolc - A régiségvásár a hőség ellenére sem maradhatott el Miskolcon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában