Helyi közélet

2012.07.11. 13:43

Biztonságos gyaloghídra várnak a perecesiek

Miskolc - Továbbra is balesetveszélyes a perecesi Som utcán található gyalogoshíd, aminek kijavíttatását többször kérték a környéken lakók, mondta el a helyszínen a Pereces-patakon átvezető híddal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Miskolc - Továbbra is balesetveszélyes a perecesi Som utcán található gyalogoshíd, aminek kijavíttatását többször kérték a környéken lakók, mondta el a helyszínen a Pereces-patakon átvezető híddal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője. Főleg éjszaka kell vigyázni a hét méter hosszú, egy méter tíz centi széles hídon, mert ha valaki éppen oda lép, ahol az elöregedett faelemek között rés van – amire egészen jó esélye van, hiszen minden ötödik deszka hiányzik –, könnyen a bokáját törheti. A környéken élők több levelet írtak Bazin Géza önkormányzati képviselőnek, és kérték a híd kijavítását, ám pénzhiányra hivatkozva elutasította kérésüket.

Mint Pakusza Zoltán elmondta, meg is jelentek a városgazda emberei, csináltak is valamit a híddal, de az továbbra is balesetveszélyes, ezért a környéken lakók egy Kriza Ákos polgármesterhez címzett levelükben azt kérik, hogy a városvezetés biztosítson számukra anyagot a javításhoz, a hídfelújítást majd ők társadalmi munkában elvégzik. A környéken lakók azt szeretnék, ha végleges megoldásként a híd járófelületét lebetonoznák. Hasonló megoldásokra már volt példa Miskolcon – figyelmeztetett Pakusza Zoltán –, hiszen a számozott utcák lakói is kaptak építőanyagot, amiből saját maguk újították fel az általuk lakott önkormányzati bérlakásokat.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában