Helyi közélet

2012.07.12. 18:00

Arcok a megyéből: Badalik Szabolcs - Moszkvában fociztak és szétnéztek a Vörös téren is

Kazincbarcika - Az orosz főváros adott otthont a strandlabdarúgó világbajnoki selejtezőnek, amelyen a magyar válogatott tagjaként részt vett a kazincbarcikai Badalik Szabolcs is.

Kazincbarcika - Az orosz főváros adott otthont a strandlabdarúgó világbajnoki selejtezőnek, amelyen a magyar válogatott tagjaként részt vett a kazincbarcikai Badalik Szabolcs is.– A vébén harminckét csapat indult – mondta hazaérkezése után a 34 éves sportoló, majd hozzátette: – Nagy volt a körítés, az orosz válogatott tagjait például fogadta Putyin elnök és Medvegyev miniszterelnök is. Mi bejutottunk a legjobb nyolc közé, így a továbbjutásért küzdhettünk. Négyes csoportunkban viszont csak negyedikek lettünk, így álmunkról vétül le kellett mondanunk. Jómagam hat meccsen léptem pályára és két gólt szereztem Bulgária, valamint

Csehország ellen.

Negyvenkétszeres

Badalik Szabolcs eddig negyvenkétszer húzta magára a címeres mezt és gólig jutott.

– Megy nekem ez a strandos tili-toli, szeretek homokban futballozni – folytatta a nagy mókamester hírében álló játékos.

– Számomra nagy megtiszteltetés az, hogy szerepelhetek a nemzeti csapatban, amelynek tagja volt a mezőkövesdi Ficsór Ádám is. A moszkvai eseményeket aligha felejtem el, hiszen szabadidőnkben sokat bolyongtunk a világvárosban. Természetesen megnéztük a Vörös teret, ahol mindent lehet kapni, ami szem-szájnak ingere. Egy-egy kép kedvéért beöltöztünk tábornoknak, de még doni kozáknak is. Sajnos a Kremlbe nem tudtunk bemenni, a Lenin mauzóleumot pedig csak előzetes bejelentés alapján kereshettük volna fel.

A labdarúgó saját jövőjéről is beszámolt. Közölte: még nem tudja, hogy – a nagypályás műfaj keretében – Edelényben marad-e, vagy a Bükkábrányba igazol? Szeptemberben mindenesetre hosszú útra készül: Las Vegas-ban lépek pályára, az amerikai kaszínóvárosba egy meghívás alapján repül majd.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában