Helyi közélet

2012.07.28. 09:44

A vízpartról is mindenkit hazavárnak

Borsod-Abaúj-Zemplén - A rendőrség már nem csak figyelmeztet, a renitens fürdőzők csekket is kaphatnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A rendőrség már nem csak figyelmeztet, a renitens fürdőzők csekket is kaphatnak.Kánikulai hétvége közeledik, amikor várhatóan ismét sokan keresik majd fel a vízpartokat. A korábbi évek – és az elmúlt forró hétvégék – tapasztalatai alapján ilyenkor megnő annak a veszélye, hogy nem mindenki ér haza a felüdülni vágyók közül, ezért Lasztóczi Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense arra figyelmeztet, hogy tartsuk be a fürdőzés szabályait, legyünk körültekintőek és figyeljünk oda egymásra.

Bár a rendőrök korábban csak figyelmeztették a tiltott helyen fürdőzőket, lapunk információi szerint a múlt héten már volt olyan, aki nem úszta meg ennyivel, a szabálysértés miatt csekket kapott. Lasztóczi Péter elmondta: lejárt a türelmi idő, s a rendőrök korábban valóban csak figyelmeztették a tiltott helyen fürdőzőket – mint ahogy most sem az a cél, hogy nyakra-főre bírságolják a pihenni vágyókat, hanem hogy senki se fulladjon vízbe –, azonban ha valaki nem fogadja meg a rendőri intelmet, akkor a járőrök kénytelenek keményebb eszközökhöz nyúlni.

Az alezredes elmondta még: a megyében több olyan szabadvíz van már, ahol nem tiltott a fürdőzés, aki felfrissülésre vágyik a veszélyes – és jobbára ezért tiltott – helyek helyett inkább ezeket keresse fel.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában