Helyi közélet

2012.06.26. 14:01

Városi összefogást kezdeményez az MSZP

Miskolc - Kulturális katasztrófa felé halad az ország, jelentette ki Fedor Vilmos (MSZP) önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Kulturális katasztrófa felé halad az ország, jelentette ki Fedor Vilmos (MSZP) önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.Emlékeztetett rá, hogy korábban az országgyűlés úgy döntött, hogy a megyei közművelődési intézmények állami fenntartásba kerülnek. Az év tavaszán aztán újabb döntés született, hogy mégsem, a könyvtárakat és a múzeumokat inkább a települési önkormányzatok veszik át. A viták továbbra is tartanak, így nagy a bizonytalanság az intézményekben, fogalmazott Fedor Vilmos. Aki ezek után hivatkozott az új alaptörvényre, amely úgy fogalmaz, hogy meg kell védeni nemzeti örökségünket, nyelvünket, magyar kultúránkat. Szerinte a most kialakult helyzetben a közművelődési intézmények vagyona esetén ez nem biztosított.

Feltette kérdéseit: vajon kinek kellenek a közművelődési intézmények, tárgyal-e valaki ez ügyben a város nevében a misztériummal, mit tervez a város a kulturális örökségek megőrzéséért.

A képviselő megoldást is vázolt: az MSZP városi összefogást hirdet a civil közösségek, a szakma és a városvezetés részére a párbeszéd elindítására.

Fedor Vilmos egy a város múlt heti közgyűlési ülésén született döntést is megkérdőjelezett sajtótájékoztatóján: a görömbölyi közösségi házat elveszik az azt felújító, majd mostanáig működtető Görömbölyi Kulturális Egyesülettől, és július elsejétől a Miskolci Kulturális Központ kezelésébe adják át.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában