Helyi közélet

2012.06.11. 11:27

Vakációs előkészületek Ózdon

Ózd - A nyári szünidőt megelőző napokban a helyi általános iskolák környékén az Ózdi Rendőrkapitányság közterületen szolgálatot ellátó állománya a tanítási idő kezdetén és végén közös szolgálatot teljesít az Ózdi Városőrség és Közterület Felügyelet munkatársaival.

Ózd - A nyári szünidőt megelőző napokban a helyi általános iskolák környékén az Ózdi Rendőrkapitányság közterületen szolgálatot ellátó állománya a tanítási idő kezdetén és végén közös szolgálatot teljesít az Ózdi Városőrség és Közterület Felügyelet munkatársaival. Az akció elsődleges feladata az Iskola Rendőre program elveinek továbbfejlesztése, illetve az oktatási intézmények környékén a gyalogos forgalom segítése és a szünidei veszélyekre történő figyelemfelhívás.

A tanítás kezdetét megelőző és tanítás végét követő időszakban a gyalogos járőrszolgálatok alkalmával, a rendőrök és együttműködő partnereik a fiatalok iskolába jutását és az onnan történő hazajutását segítik. Teszik ezt annak érdekében, hogy a diákok ne váljanak közúti közlekedési balesetek áldozataivá. Emellett a szabálytalanul közlekedők figyelmét igyekeznek a jogkövető magatartás fontosságára irányítani, illetve felhívják a figyelmet a mindennapi közlekedés ismérveire is.

A fokozott rendőri jelenléttől a hatóság a közlekedési jellegű prevenciót túlmenően általános megelőzési hatást is vár nem csak a diákok, hanem minden közlekedő esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában