Helyi közélet

2012.06.29. 15:14

Szennyvízcsatorna, zárolás és egy új autó

Miskolc - Az MSZP szerint kompenzálni kellene a talajterhelési díj miatt, a Fidesz szerint épp ezt tervezik.

Miskolc - Az MSZP szerint kompenzálni kellene a talajterhelési díj miatt, a Fidesz szerint épp ezt tervezik.A tízszeresére nőtt talajvízterhelési díj miatt nyújt be sürgősségi előterjesztést a szocialista frakció a következő miskolci közgyűlési ülésen, mondta sajtótájékoztatóján Bazin Géza önkormányzati képviselő. A tízszeres díjat (120 forint/köbméterről 1200 forintra nő azok esetében, akik nem csatlakoztak rá a szennyvízcsatornára) egy 2011-es rendeletben határozták meg. Bazin Géza szerint ezt nem tudják kifizetni az érintettek. Szerintük kompenzációra lenne szükség, erre tesznek majd javaslatot.

Bazin Géza visszatekintett arra az időszakra is, amikor egy évvel ezelőtt zárolta a városvezetés a miskolci intézmények pénzét. Véleménye szerint Kriza Ákos polgármester szavahihetőségére példa, hogy annak idején azt mondta, ez nem elvonás csak zárolás, az összeget vissza fogják kapni az intézmények. Ám ez nem történt meg. A képviselő szerint ugyanakkor másra mégiscsak volt pénz: az önkormányzat 9 millió forintért megrendelt egy Skoda gépjárművet. Szerinte a történtek miatt Kriza Ákosnak le kellene mondania.

Bazin Géza sajtótájékoztatójára Nánási-Kovács Norbert, a Fidesz önkormányzati képviselője közleményben reagált. Ebben azt írja, azért volt szükség az új autóra, mert a korábbi tönkrement. Azt egyébként Káli Sándor, a város előző polgármestere (MSZP) idejében drágábban, több mint 13 millióért vásárolták. A talajvízterheléssel kapcsolatban azt írja, a városháza, a vízmű társaságok hármas egyeztetést folytatnak a lehetséges és szükséges lakossági kompenzáció mértékéről.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában