Helyi közélet

2012.06.11. 12:20

Parkolás könnyítéssel is segítenek

Miskolc - A klaszter tagjai kereskedők, vendéglátósok, idegenforgalmi és marketingszakemberek.

Miskolc - A klaszter tagjai kereskedők, vendéglátósok, idegenforgalmi és marketingszakemberek.A megyei Kereskedelmi és Iparkamara a helyi vállalkozókkal együtt már hosszú idő óta azon dolgozik, hogy a miskolci főutca kialakítása – az ott zajló kereskedelem és vendéglátás – méltó legyen egy megyeszékhelyhez - fejtette ki Bihall Tamás, a kamara elnöke hétfőn a Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter sajtótájékoztatóján. A kamara ezt stratégiai kérdésnek tekinti a munkahelyteremtő beruházások és az itt élők közérzete, életminősége szempontjából is. A témában számos javaslatot tett, és több alkalommal kezdeményezte az egyeztetést a város és a MIK Zrt. vezetésével. A város vezetése érzékelte a probléma súlyosságát, éppen ezért 2011-ben a bérleti díjakat 30 százalékkal csökkentette, és kedvezményes parkoló-bérletek kiadásáról döntött. Egyben kérte a kamarát és a vállalkozókat, fogjanak össze, dolgozzanak ki javaslatokat annak érdekében, hogy a fő utca ismét megteljen élettel, sétálókkal és vásárlókkal - mondta el Pfiegler Péter, alpogármester.

Maguk is készek tenni

Az elmúlt években a város és a vállalkozók közötti egyeztetéseken gyakran elhangzott: a vállalkozók maguk is készek tenni azért, hogy a fő utcai kép pozitívan változzon. Ezeket a szándékokat fogja össze a 2011-ben megalakult „Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter”. A klaszter menedzselésével a BOKIK Nonprofit Szolgáltató Kft.-t bízták meg. Ehhez a Kft. 15 millió 800 ezer forint támogatást nyert el ÉMOP projekt keretében. Az eddig eltelt időszak alatt tapasztalatcseréket, találkozókat tartottak az érintettek részvételével, folyik a program megismertetése, népszerűsítése, önálló programok szervezése - tudtuk meg. A klaszter tagjai kereskedők, vendéglátósok, idegenforgalmi és marketingszakemberek, a város iránt elkötelezett vállalkozók. Támogató szervezetként vesz részt a klaszter munkájában a megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Miskolci Egyetem Marketing Intézete, valamint Miskolc képviseletében a MIK Zrt. A klaszter működésének hosszú távú célja, hogy Miskolc fő utcája ismét megteljen élettel, vonzóvá váljon mind a turisták, mind a helyiek számára, ennek egyik eleme, hogy hétvégi parkolási könnyítéseket vezetnek be - tájékoztatott Pfiegler Péter.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában