Helyi közélet

2012.06.19. 09:11

Nyári menetrend - első munkanapi tapasztalatok

Miskolc - Utaslemaradások nélkül, összességében zökkenőmentesen lépett életbe június 16-án a nyári menetrend Miskolcon - tájékoztatott az MVK Zrt.

Miskolc - Utaslemaradások nélkül, összességében zökkenőmentesen lépett életbe június 16-án a nyári menetrend Miskolcon - tájékoztatott az MVK Zrt.Az utasoknak nem kellett zsúfolt járatokon utazniuk az új, utasbarát menetrendnek köszönhetően. Az MVK Zrt. munkatársai hétfőn a reggeli csúcsórában a forgalmasabb autóbusz- és villamosmegállókban figyelték a forgalmat, a járatok kihasználtságát és azt, hogy előfordulnak-e utaslemaradások.

A menetrendi ellenőrzés alapján elmondható, hogy jelentősen túlterhelt járatok, vagy utaslemaradás sem a villamosoknál, sem az 1,1A viszonylatoknál, illetve az Egyetem felé közlekedő járatok estében nem volt tapasztalható.

A villamosközlekedés a reggeli csúcsidőben mindkét irányban ütemes és menetrendszerű volt, a belváros irányába max. 50%-os terheltséggel közlekedtek a villamosok. Az autóbuszok esetében az 1, 1A-s viszonylatoknál előfordult néhány esetben, hogy a belváros irányába egyenetlenül közlekedtek az autóbuszok, azonban utaslemaradás nem volt megfigyelhető. Az észak-déli irányú autóbusz közlekedés tekintetében a Tapolcai elágazásnál 7.30 után előfordultak összefutások illetve párban közlekedő járatok, viszonylag sok utassal közlekedtek az autóbuszok az Egyetem felé 7.30 és 7.40 között.

Utasainknak még meg kell szokni a Felső-Majláth új végállomásról történő autóbusz közlekedést, a kollégák visszajelzése szerint az átszállások biztosítása az autóbuszok és a villamosok között még nem volt zökkenőmentes. Erre kiemelt figyelmet fogunk fordítani.

Utasaink kérésére a menetrendben meghirdetett 23:45-kor Búza térről induló és 0:00-kor Szirmáról induló 3-as járatok 5-perccel később indulnak a mai naptól.

Az ellenőrzést a héten tovább folytatjuk, az éjszakai csatlakozások rendszerére is kiterjesztve.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -


A miskolci városi közlekedésben 2012 nyarától jelentős, az Önök számára kedvező menetrendi változásokra kerül sor. Az új menetrendek Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármesterének kérésére, több, az utasok érdekeit képviselő szervezettel együttműködve kerültek kialakításra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában