Helyi közélet

2012.06.29. 16:46

Fokozottan figyelik a vízpartokat

Nyékládháza - A rendőrség célja a vízbefulladásos halálesetek megelőzése.

Nyékládháza - A rendőrség célja a vízbefulladásos halálesetek megelőzése.A hétvégén újra kánikulai időjárásra számíthatunk, amikor a természetes vizek, mesterséges és bányatavak partjai is benépesülnek hűsölni vágyókkal. Lasztóczi Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóságának kiemelt főreferense munkatársunk érdeklődésére elmondta, a rendőrség továbbra is megkülönböztetett figyelmet fordít a fürdőzők, vízi sportokat űzők ellenőrzésére. Nem akcióról van szó, hiszen nem kampányszerűen „szállják meg” a vízpartokat a rendőrök, hanem arról, hogy a járőrök napi feladatai közé a veszélyesebbnek tekinthető partszakaszok folyamatos ellenőrzését is beiktatták.

A fokozott rendőrségi figyelemre azért van szükség, mert megyénkben már ebben az esztendőben is három halálos áldozatot követelt a meggondolatlan fürdőzés. Tavaly megyénkben nyolc vízbefulladásos haláleset történt, ami ugyan kevesebb, mint a 2010-ben bekövetkezett 14, vagy az azt megelőző évi 15, de még mindig nyolccal több a szükségesnél.

A legtöbb ilyen tragédia egy kis odafigyeléssel és önfegyelemmel megelőzhető lenne. Legfontosabb, hogy a gyerekeket mindig tartsuk szemmel, és egyedül ne engedjük be őket a vízbe. Ittas állapotban ne akarjunk minden áron úszni vagy csónakázni – azon túl, hogy életveszélyes, az utóbbi még szabályszegés is, ugyanis ittas járművezetést a vízen is el lehet követni. Tilos fürdeni olyan helyeken, ahol azt a törvény kimondottan tiltja – hidak lábánál, kompok, kikötők közelében, művelés alatt lévő bányatavakban–, és ahol azt tábla jelzi. Mint Lasztóczi alezredes elmondta, a rendőrök a tiltott helyen fürdőzőket ki fogják parancsolni a vízből, de ott lesznek a hétvégén a nyékládházi Debreceni-tónál is, ahol vitorlásversenyt rendeznek.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában