Helyi közélet

2012.06.04. 12:37

Épül a finn gyár, de nem tudják, mikor

Miskolc - „Csúszik a darugyár építése, de nem lehet tudni, mennyit” – mondta Újhelyi Csaba.

Miskolc - „Csúszik a darugyár építése, de nem lehet tudni, mennyit” – mondta Újhelyi Csaba.

A korábbi hírek áprilisi alapkőletételről szóltak, és arról, hogy 2013-ban nyit a finn gyár Miskolcon. A finnországi székhelyű Konecranes Finance OY nevű csoport ugyanis 24 hektáros területet vásárolt meg a 40 hektáros miskolci Mechatronikai Ipari Parkból. Korábban arról írtunk: első körben 400 embert foglalkoztat majd a gépipari cég, de a háttérszolgáltatással együtt körülbelül 1500 embernek terveznek a későbbiekben munkát adni. Majd a májusi közgyűlési ülésen a szocialista frakció arról beszélt: egy évet csúszik a beruházás. Ennek kapcsán akkor megkérdeztük a Miskolc Holdingot, ahol Pásztor Imre, a cég kommunikációs igazgatója azt válaszolta: „A KONECRANES finn darugyártó cég sikeres Miskolcra telepítése megtörtént, hiszen a Mechatronikai Ipari Parkban területtel rendelkeznek, az építéshez szükséges engedélyeket megkapták.” Pénteken pedig az is kiderült: az unió egymilliárd forinttal támogatja a kétmilliárdos beruházást.

Most pedig a cég hazai képviselőjét, Újhelyi Csabát kérdeztük, mikor épül a gyár. „Csúszik, de nem lehet tudni, mennyit. Semmi konkrétumot nem tudunk. Az biztos, az idén nem kezdődik a beruházás” – válaszolta.

Mi ennek az oka? „A gyár európai piacra gyártana, az európai piacon azonban bizonytalan a helyzet” – fogalmazott.

Arról is kérdeztük, hogy míg korábban 6,5 milliárdos beruházásról volt szó, most miért kétmilliárdról szólnak a hírek.

„A projekt több ütemből áll, ezek megvalósítási sorrendje változhat. De ebben sem döntött még a tulajdonos” – tudtuk meg.

Újra megkerestük a Miskolc Holdingot: tudnak a csúszásról, tárgyalnak a gyár vezetőivel? Kérdéseinkre várjuk a választ.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában