Helyi közélet

2012.05.18. 07:34

Világszínvonalú családi cég fejleszt Miskolcon

Miskolc - Komplex fejlesztésbe fogott a közelmúltban a Star-Plus Kft, ennek során barnamezős beruházás keretében új, nagy gyártási kapacitással rendelkező telephelyet alakít ki Miskolcon.

Miskolc - Komplex fejlesztésbe fogott a közelmúltban a Star-Plus Kft, ennek során barnamezős beruházás keretében új, nagy gyártási kapacitással rendelkező telephelyet alakít ki Miskolcon. A fejlesztés nem öncélú, a 320 főt foglalkoztató családi kft. igyekszik megfelelni a megrendelői által diktált követelményeknek, miközben dolgozói számára modern, európai színvonalú munkakörülményeket teremt. A 885 millió forintos beruházást hatvan százalékban saját erőből valósítja meg a cég, a fennmaradó 352 millió forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert uniós támogatásból fedezi.

A Star-Plus Kft-t háztartási cikkek gyártására 1990-ben alapította Tóth György, ám a termékpaletta időközben hihetetlen átalakuláson ment át; a 2000 évek második felétől komplex műanyag műszaki termékek gyártásával is foglalkozó cég vezetésétől az ipari termékek gyártása új gyártási és készletezési folyamatok megszervezését igényelte. A 20 millió euró körüli éves árbevétellel dolgozó Star-Plus a tíz legnagyobb hazai fröccsöntő cég között van, és multinacinális cégeket tudhat a megrendelői között. Hagyományos termékei mellett gyártott már plazmatévé kávát és hátlapot a Samsung számára, a cég a Bosch szerszámbőröndjeinek kizárólagos beszállítója, és ha a többi fejlesztés is beérik, a Bosch által készített szerszámok műanyagalkatrészeit is itt állítják majd elő. A Star-Plus Kft. jelenleg kétkomponensű fröccsöntésre képes, de a fejlesztés befejezését követően, ez év végére akár 3-4 komponensből álló komplex alkatrészeket is le tudnak majd gyártani. A megrendelők kamionjainak 20 percen belül el kell hagyniuk a telephelyet, ehhez pedig olyan raktározási rendszer kell, ami ezt lehetővé teszi. A görgős állványrendszert és a világszínvonalú műanyag-megmunkáló gépeket már február óta használja a Star-Plus, augusztusra pedig az új irodaház is elkészül, 2013 végére pedig egy 10 ezer négyzetméteres raktárkapacitás-bővítést hajtanak végre miskolci telephelyükön.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában