Helyi közélet

2012.05.03. 12:40

Hűségprogramot indít a Tigáz

Budapest, 2012. május 3., csütörtök (MTI) - Hűségprogramot indít a Tigáz Zrt. ügyfeleinek, a pontosan fizető fogyasztóik például olcsóbban tankolhatnak, bankolhatnak és mobilozhatnak.

Budapest, 2012. május 3., csütörtök (MTI) - Hűségprogramot indít a Tigáz Zrt. ügyfeleinek, a pontosan fizető fogyasztóik például olcsóbban tankolhatnak, bankolhatnak és mobilozhatnak.

Cesare Cuniberto, a Tigáz elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a programban fő partnereik az üzemanyagtöltő állomásokat üzemeltető Eni Hungaria Zrt. (Agip), az UniCredit Bank és a Vodafone Magyarország. A programban összesen 28 partner vesz részt, egyebek mellett szállodák, vendéglátóhelyek és más szolgáltatók, amelyek száma a nyár végére várhatóan több mint százra nő.

Az Agip egyebek mellett 10 forint kedvezményt ad benzinárából literenként, az UniCredit több banki szolgáltatását ingyen adja a hűségkártyás ügyfeleknek, a Vodafone pedig például tarifakedvezményt nyújt, s új előfizetés esetén akár 15 ezer forintos kedvezményt is ad készülékvásárláskor.

Arra a kérdésre, hogy az Agip és a Vodafone mekkora forgalombővülést vár a programtól, a márkák képviselői elmondták, elsősorban a meglévő ügyfeleket akarják előnyökben részesíteni, s rövid távon nem a bővülés a cél.

Csapó Róbert, a Tigáz kereskedelmi igazgatója elmondta, remélik, a két évre adandó, de megújítható hűségkártya tovább javítja a fizetési fegyelmet, s könnyebbé teszi a számlák kiegyenlítését.

A hűségkártya nem fizetőeszköz, annak azonosítására szolgál, hogy az ügyfél jogosult a kedvezményekre. A plasztik kártyát azok a fogyasztók kaphatják meg, amelyek az egyetemes szolgáltatás keretében csoportos beszedési megbízás vagy egyéb banki módon egyenlítik ki számlájukat, s az elmúlt 12 hónapban nem volt késedelmes fizetésük. A feltételeknek napjainkban 130 ezer ügyfél felel meg, őket névre szólóan megkeresik, s rajtuk kívül megkeresnek még 450 ezer olyan ügyfelet, akik például, ha áttérnek a sárga csekkről az átutalásra, szintén megfelelnek a követelményeknek.

Ha valaki időközben megcsúszik a fizetéssel, felfüggesztik a programban való részvételét, de később, ha 3 hónapig újra időben fizet, visszakerül.

Magyarország legnagyobb gázszolgáltatójaként a Tigáznak 1,25 millió ügyfele van, akiknek több mint 80 százaléka határidőre fizeti a számlát.

Kérdésekre válaszolva Cesare Cuniberto a tavalyi veszteségről elmondta, ennek elsődleges oka az, hogy a beszerzési költség alatt értékesítik a gázt. Ez a hatályos rendelkezések eredménye, mert nem tárgyalhatták újra a hosszú távú beszerzési szerződéseket akkor, amikor megváltozott az egyetemes szolgáltatókra vonatkozó szabályozás, s kialakult a hatósági ár. A probléma megoldásán dolgoznak, a kritikus szerződések lassan kifutnak, s bíznak abban, hogy jövőre a helyzet radikálisan megváltozik.

A válságadóról elmondta: a 2011-es és 2012-es évet még érinti, 2013-ban azonban már nem lesz ilyen elvonás, ami szintén segíti a nyereségessé válást.

Alessio Lilli, az Eni Zrt. vezérigazgatója elmondta, a várható adóváltozások hatásairól túl korai lenne beszélni.

Hasonlóan nyilatkozott Richard Sherwood, a Vodafone vezérigazgató-helyettes is a tervezett telefonadóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában