Helyi közélet

2012.05.18. 16:09

A bölcsisekért fizet a város

Sárospatak - Csak az étkezési díjat kell kifizetniük a sárospataki bölcsődések szüleinek.

Sárospatak - Csak az étkezési díjat kell kifizetniük a sárospataki bölcsődések szüleinek.

Ingyenes a bölcsődei ellátás Sárospatakon, miután csak az étkezésért kell fizetniük a szülőknek a zempléni városban.

0 forint

– A bölcsődei ellátásról szóló jogszabály értelmében ez év januárjától az önkormányzat az étkezési díjon felül ellátási díjat is megállapíthat – mondta lapunknak Aros János, Sárospatak polgármestere. – Az erről szóló jogszabályt minden önkormányzatnak minden önkormányzatnak meg kellett alkotnia. Ennek értelmében kiszámoltuk, hogy egy bölcsődés gyerek ellátása havonta 14 506 forintba kerül. Ezt az összeget átháríthattuk volna a szülőkre, de az önkormányzat úgy döntött, a térítési díjat átvállaljuk a szülőktől, mert a zempléni polgárok megítélésünk szerint már nem terhelhetők tovább. Az étkezésért természetesen továbbra is fizetni kell.

Sárospatakon 15 bölcsődés gyerek ellátásáról gondoskodnak a Carolina óvoda épületében. Sárospatak polgármestere kérdésünkre elmondta, ezzel a döntéssel éves szinten összesen 4,5 millió forinttal támogatja a város önkormányzata a város bölcsiseit.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában