Helyi közélet

2012.04.18. 13:27

Több száz új munkahely létesülhet Szikszón

Szikszó - Borsod-Abaúj-Zemplén megye foglalkoztatási mutatóin sokat javíthat a Hell tervezett fejlesztése.

Szikszó - Borsod-Abaúj-Zemplén megye foglalkoztatási mutatóin sokat javíthat a Hell tervezett fejlesztése.A Hell Energy Magyarország Kft., Magyarország piacvezető energiaital-gyártójának szikszói üzemébe látogatott szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Mengyi Roland, hogy személyesen is megnézhesse, hogyan bővül tovább az eddig 4,5 milliárd forint összértékű palackozóüzem-beruházás. A Hell legmodernebb technológiával felszerelt gyárába hamarosan megérkezik az újabb, immár PET palackok gyártására alkalmas gépsor – jelentette be Tarsoly Elemér projektvezető a sajtó munkatársainak. Ez azt jelenti, hogy óránként 20 ezer másfél literes palack gördülhet le a szalagról. Az immár közel 30 országba exportáló, 100 százalékban magyar tulajdonú energiaital-gyártó vállalkozás cégfilozófiájának alappillére az az elv – amely egyébként a racionális gazdasági megfontolásból is egyenesen következik –, hogy csupán a legmagasabb minőséget, legmodernebb technológiát képviselő beruházásokat érdemes megvalósítani. Ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy magas minőséget, és egyediséget képviselő, külföldön is versenyképes magyar termékeket tudjunk előállítani– hangsúlyozta Tarsoly Elemér.

A Hell szomszédságában épülő beruházás eredményeként egy 6000 négyzetméter alapterületű, 10 dokkoló kapus, rámpakiegyenlítéses rendszerű logisztikai központ jön létre hamarosan – közölte lapunkkal Pető György, a projekt műszaki vezetője. A beruházás összköltsége 650 millió forint, ebből 250 millió a támogatás. Tízezer raklap egyidejű tárolására alkalmas az új raktárbázis, amelynek az állapota most 80 százalékos, az átadása a tervek szerint június 1-én lesz. A regionális logisztikai központ megnyitásával az Üvegszikla Ingatlankezelő Kft. tevékenységét új irányba tudja bővíteni és ennek eredményeképpen mind méretében, mind dolgozói létszámában egy új dimenzióba léphet– fogalmazott.

Dr. Mengyi Roland a gyárlátogatás alkalmával pontos tájékoztatást kapott a Hell Energy további terveiről, amelyek szoros egységben állnak és szervesen kapcsolódnak megyénk és Szikszó város fejlesztési elképzeléseihez. Nagyrabecsülését fejezte ki a Hell vezetésének, mert a 100 százalékig magyar tulajdonban levő cég nemcsak értéket teremt, tevékenysége több mint lokálpatriotizmus, és nagy segítséget nyújt a térség lakóinak. Magyarországot nem piacként kezeli, hanem immár 30 európai országban van jelen. Arról is beszélt a megyei közgyűlés elnöke, hogy a Hell újabb fejlesztése révén a jelenlegi létszám a közeljövőben meg is tízszereződhet, azaz 300-an dolgozhatnak majd a Hell szikszói cégénél. E témában már több egyeztetésre is sor került a kormányzati szervekkel. Azon dolgozunk, hogy külföldi kapcsolataink adta lehetőségeinkkel élve további hasonló, megbízható vállalkozások települjenek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe– mondta végezetül dr. Mengyi Roland.

ÉM-BGy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában