Helyi közélet

2012.04.04. 11:36

Szerdán délután dönt az edelényi testület

Kazincbarcika, Edelény - A szerdára összehívott rendkívüli ülésen tárgyalják újra a kazincbarcikai uszoda jövőbeni üzemeltetésének kérdését.

Kazincbarcika, Edelény - A szerdára összehívott rendkívüli ülésen tárgyalják újra a kazincbarcikai uszoda jövőbeni üzemeltetésének kérdését.

Mint ismeretes: a kazincbarcikai városvezetés maga mögött a teljes és egységes képviselő-testülettel úgy döntött, hogy az edelényi Koch Róbert Kórház legyen a jövőbeni üzemeltetője a Városi Fedett Uszodának és a Műjégpályának. A vagyonkezelői jog átadása 15 éves időtartamra szólna.

A szerződés létrejöttére a kórház jelenlegi fenntartójának, az edelényi önkormányzatnak is rá kell bólintania. Bár ezt egy alkalommal már megtették a képviselők, az első döntést követően Molnár Oszkár polgármester vétót jelentett be, így újra a testület elé kerül a téma. Edelény első embere hétfőn este a Parlamentben kérdést intézett az egészségügyi kormányzathoz. Válaszában Halász János államtitkár egyebek mellett a következőket mondta: “Utánanézünk, hogy beilleszthető-e a sportlétesítmény a kórház állami működtetésébe.”

A történtek után Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere továbbra is bizakodó; még akkor is, ha a téma kapcsán az egyik hírportálon megjelent cikk - címét és tartalmát tekintve is - hangulatkeltő és elhamarkodott kommunikáció.

A két polgármester egyébként kedd délután telefonon egyeztetett, így az edelényi testületi ülésen Szitka Péter polgármester is jelen lesz, hogy személyesen tájékoztassa a helyi képviselőket és megadja azokat a garanciákat, melyek a pozitív döntéshez szükségesek. Kazincbarcika első embere tehát - mint mondta - az “oroszlánbarlangba” is szívesen elmegy, Edelény polgármestere pedig - előzetes ígérete szerint - szót ad majd városvezető kollégájának.

A cél tehát továbbra is az, hogy a barcikai uszoda kérdésében minden fél számára megnyugtató megoldás szülessen szerdán délután, melynek nyertesei az érintett két város és a térség lakói lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában