Helyi közélet

2012.04.05. 10:25

Kazincbarcikai garanciára jöhet az edelényi igen

Edelény, Kazincbarcika - A megegyezésre törekedtek a szerdai edelényi testületi ülésen a felek, így sem „igen”, sem „nem” nem született.

Edelény, Kazincbarcika - A megegyezésre törekedtek a szerdai edelényi testületi ülésen a felek, így sem „igen”, sem „nem” nem született.

Szerdán délután rendkívüli ülésén tárgyalta a kazincbarcikai uszoda átvételének kérdését az edelényi képviselő-testület. A grémium döntését megelőzően Szitka Péter és Molnár Oszkár, az érintett két város első embere négyszemközti megbeszélést folytatott, majd a vendég polgármester - az előzetes ígéretnek megfelelően - a testületi ülésen is szót kapott. A felek bölcs döntést hoztak és megállapodtak abban, hogy amennyiben a vagyonkezelői szerződésben a Kazincbarcikai Önkormányzat szigorú garanciákat vállal, az edelényi önkormányzat nem gördít akadályt az uszoda átvételét illetően.

Kompromisszum-készen

Szitka Péter elmondta: a garancia azt jelenti, hogy az Edelényi Önkormányzatot anyagi teher a sportlétesítmény átvételével kapcsolatban nem sújthatja, és erről írásban is nyilatkozik a barcikai fél. Ennek megfelelően az átdolgozott vagyonkezelői szerződést a lehető leghamarabb testület elé viszi Szitka Péter (ez csütörtökön, vagy pénteken meg is történik). Majd a barcikai városatyák döntéshozatalát követően Molnár Oszkár, Edelény polgármestere is 3 munkanapon belül újra tárgyaltatja az uszoda-témát, így várhatóan a jövő hét végéig pont kerülhet az ügy végére. Szitka Péter úgy érzi, hogy a létesítmény átadásával kapcsolatban mindkét fél hajlandó a kompromisszumra és a megegyezésre, így rövid időn belül megnyugtatóan zárulhat a kazincbarcikai uszoda üzemeltetői jogának átadási procedúrája - tájékoztatta a Borsod Online-t Göndör Judit, Kazincbarcika Város Önkormányzatának szóvívője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában