Helyi közélet

2012.04.24. 18:38

Befejeződött az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci átmeneti otthonának felújítása

Miskolc, 2012. április 24., kedd (MTI) - Ötmillió forint értékű felújítás fejeződött be kedden az Ökumenikus Segélyszervezetnek a miskolci családok megsegítésére létrehozott átmeneti otthonában.

Miskolc, 2012. április 24., kedd (MTI) - Ötmillió forint értékű felújítás fejeződött be kedden az Ökumenikus Segélyszervezetnek a miskolci családok megsegítésére létrehozott átmeneti otthonában.

A létesítmény konyháját, étkezőjét kifestették és új bútorokkal szerelték fel, elkészült a tetőszigetelés, valamint megújult az intézmény udvarán található játszótér is.

A munkálatok utolsó részét kedden az Elmű-Émász önkéntesei végezték Marie-Theres Thiell, a cég igazgatósága elnökének vezetésével. A kerti munkákba bekapcsolódott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója is.

Lévai Anikó - külön megköszönve a segítők munkáját - kiemelte: nagy öröm, hogy az önkéntesek személyes részvételük folytán maguk is láthatják, hogy a támogatás a legjobb helyre került.

Hozzátette: a miskolci intézmény jó példa, mintája annak, hogyan lehet támogatással és odafigyeléssel hathatósan segíteni a rendezetlen körülmények közül érkező családokon.

A központ átadásakor Marie-Theres Thiell örömének adott hangot, hogy az együttműködés sikeres volt, és hosszú távú elkötelezettségéről biztosította a segélyszervezet vezetőjét. Lehel László kiemelte: a partnerség biztos alapját jelentheti az, hogy a felek első pillanattól kezdve "egy irányba gondolkodtak".

Az elkötelezettség jegyében a felek megállapodást írtak alá, amelynek részeként a miskolci intézmény támogatása mellett további területeken is megvalósulhatnak közös programok.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában