Helyi közélet

2012.04.10. 17:27

A rendőrök is védték a kapukat a meccs előtt Miskolcon

Miskolc - A rendőrség megfelelő erővel biztosította a DVTK labdarugó csapat legutóbbi hazai mérkőzését. A Paks FC ellen folytatott viadalra több ezer szurkoló látogatott el. Az intenzív érdeklődés ellenére nagyobb rendbontás nélkül zárult a sportesemény. Voltak olyan esetek azonban, amikor a rendőröknek intézkedniük kellett.

Miskolc - A rendőrség megfelelő erővel biztosította a DVTK labdarugó csapat legutóbbi hazai mérkőzését. A Paks FC ellen folytatott viadalra több ezer szurkoló látogatott el. Az intenzív érdeklődés ellenére nagyobb rendbontás nélkül zárult a sportesemény. Voltak olyan esetek azonban, amikor a rendőröknek intézkedniük kellett.

A mérkőzés rendőrségi mérlege:

  • A Miskolci Rendőrkapitányság a mérkőzést megelőzően, akárcsak máskor most is bombakutatást végzett, ami negatív eredménnyel zárult.
  • Egy tucat szurkoló nem láthatta a meccset, mivel ittasságuk mértéke miatt a rendezők nem engedték be őket a stadionba. Az erre utaló tilalom szerepel egyebekben a belépőjegyen is.
  • Rendbontás miatt vettek szabálysértési őrizetbe egy 29 éves miskolci férfit, aki a lelátón tanúsított viselkedésével vívta ki a rendőrök figyelmét. Két sörrel telt poharat dobott a szurkolók elől elzárt területre. A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított férfi beismerte tettét. 
  • A mérkőzés alatt pedig két drukkert kellett kikísérni a rendezőknek, mivel a tiltás ellenére dohányoztak a lelátón.
  • A rendezvény biztosításával összefüggésben más rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. A Miskolci Rendőrkapitányság a jövőt tekintve is fokozott figyelmet fordít a hasonló jellegű rendezvényekre, annak érdekében, hogy biztosítsa a lakosság, valamint a városba látogatók nyugodt körülmények között történő kikapcsolódását, szórakozását.

    Visszajátszás

    Mint ismert a korábban megrendezett hazai futballmérkőzést követően bedobta a mellette elhaladó busz ablakát bedobta egy miskolci férfi. A Miskolci Rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, továbbá őrizetbe vétele mellet, gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A taláros testület a kár teljes megtérítésére kötelezte a rongálót.

    - A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -


    A labdarúgó OTP Bank Liga NB I., az NB II. Keleti, az NB III. Mátra és Tisza csoporjának, valamint a megyei I. osztályú bajnokságok tabellái.

    A vereség ellenére is az utolsó pillanatokig űzték-hajtották a DVTK-t a diósgyőri ultrák. Nézze meg Ön is a DVTK - Paks mérkőzés felvételeit!

    Az edzőváltás hatására sem támadt fel a DVTK és hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Pakstól. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

    Pont nélkül maradt a Paks elleni hazai bajnokin a Diósgyőr.

    "Úgy érzem, hogy a mai napon mindenki száz százalékot próbált nyújtani, ezért elismerést érdemelnek a játékosok" - nyilatkozta Szentes Lázár a Pakstól elszenvedett hazai vereség után.

    A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 23. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Paks együttesét fogadta szombaton 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában