Helyi közélet

2012.03.08. 14:42

Operafesztivál: kevesebb előadás, de többször

Miskolc - A júniusi fesztiválok sorában feltűnt az Operafesztivál is, ami nem kellene, hogy meglepő legyen.

Miskolc - A júniusi fesztiválok sorában feltűnt az Operafesztivál is, ami nem kellene, hogy meglepő legyen.Mégis az, hiszen a korábbi évek gyakorlata az volt, hogy már március elején árulták a jegyeket a fesztivál előadásaira. Az idén azonban még a program sem ismert. Majd áprilisban megtudjuk – ígérte a fesztivált szervező Miskolci Kulturális Szövetség vezetője, Némedi Varga Zoltán. És egyben meg is nyugtatta azokat, akik talán aggódnak az Operafesztiválért: nincs késés.

A szervezőknek több forgatókönyvük is van, és több, jelenleg még el nem bírált pályázatuk. Március végén dönthetnek a támogatási forrásokról, ekkor az is kiderül, melyik terv megvalósítására lesz pénze a városnak. „És a szponzoroktól is várjuk a visszajelzéseket” – mondta Némedi Varga Zoltán.

Azt elmondta: több szabadtéri előadást szeretnének az idei „Bartók+Puccini”-n. Valamint – folytatta – a mostani fesztiválon több saját gyártású produkciót mutatnának be.

A korábbi évekhez képest, nem érzi, hogy késésben vannak? „Korábban több pénz volt, az meghatározta a lehetőségeket. Valamint az sem mindegy, hogy az elmúlt években kész, európai produkciókat hoztak a fesztiválra, most pedig túlnyomórészben saját készítésű előadások lesznek. Ez utóbbiak több egyeztetést igényelnek” – válaszolta a szövetség vezetője. Hangsúlyozta azonban: „Ezek nagyobb durranások lesznek.”

A jegyeket mikor kezdik árulni? „Április elején megtartjuk a szokásos, budapesti sajtótájékoztatót, és utána” – tudtuk meg.

Ha az idén kevesebb a pénz, akkor kevesebb előadás lesz? „Kevesebb műsor, de más lesz a műsorstruktúra. Egy-egy előadást többször is láthat majd a közönség. A teltházas, sikeres produkcióknál erre már korábban is lett volna igény” – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában