Helyi közélet

2012.03.22. 08:15

Molnár Oszkár vétót emelt

Edelény - A kazincbarcikai uszoda egyelőre mégsem kerülhet az edelényi kórház kezelésébe.

Edelény - A kazincbarcikai uszoda egyelőre mégsem kerülhet az edelényi kórház kezelésébe.

Az edelényi képviselő-testület szerdai ülésén 7:4 arányban, egy tartózkodás mellett megszavazta, hogy az önkormányzat fenntartásában működő Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet vegye át a kazincbarcikai önkormányzattól a kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda üzemeltetését. A testületi döntés ellen Molnár Oszkár, Edelény polgármestere vétót emelt, így a létesítmény – egyelőre – mégsem kerül a kórház irányítása alá. Dr. Daher Pierre, a kórháznak az uszodaátvételét szorgalmazó igazgatója, szerint Molnár Oszkár ezzel a lépéssel „több száz gyereket és beteg embert fosztott meg a gyógyulás és az egészségesebb élet lehetőségétől”.

Molnár Oszkár munkatársunknak a következőkkel indokolta döntését: Miután kézhez kapta dr. Daher Pierrenek az uszoda működtetésével kapcsolatos feljegyzését, beszélt Szitka Péterrel, Kazincbarcika polgármesterével, és megtudta, hogy a barcikai testület határozata alapján április elsejével bezárják a fedett uszodát, mert a működtetéséhez szükséges évi 85 millió forint nem áll rendelkezésükre. Május elsejével a Koch Róbert kórházat az állam saját kezelésébe veszi át, és nem tudni, mik lennének a szándékai az uszodával, folytatta Molnár Oszkár. Amennyibe azt is vinné, előfordulhatna, hogy az április és május elseje közötti időszakra Edelénynek kellene kifizetnie az időarányos támogatást, márpedig a város költségvetésében nincs erre fordítható nyolcmillió forint.

Dr. Daher Pierre szerint a működtetés költségeit „össze lehet hozni”, ennek fedezetéül részben az az uszodában nyújtandó fizikoterápiás ellátásért az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) kapott finanszírozás szolgálhat.

Molnár Oszkár elmondta még: azonnal áldását adja az uszoda kórházi működtetésére, amennyiben dr. Daher Pierre bemutatja az OEP nyilatkozatát a finanszírozás módjáról és mértékéről, dr. Szócska Miklós egészségért felelős államtitkár nyilatkozatát arról, hogy az állam a kórházzal együtt az uszodát is átveszi, valamint az uszoda működtetésére vonatkozó üzleti tervet és a kazincbarcikai önkormányzat tételes kimutatását az uszoda pénzügyi helyzetéről.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában