Helyi közélet

2012.03.06. 17:54

Égett a Murphy s Pub

Miskolc - A szomszéd udvaron álló melléképület gyulladt ki, a szél innen fújta át a lángokat.

Miskolc - A szomszéd udvaron álló melléképület gyulladt ki, a szél innen fújta át a lángokat.

Kedden dél tájban kaptuk a hírt: ég Miskolc egyik legeredetibb étterme, a Murphy s Pub. A helyszínen kiderült, olvasónk nem tévedett, valóban három fecskendő kocsi és egy vízszállító állt az egyetemi elágazás közelében lévő étterem parkolójában, míg a tetőn tűzoltók futkostak – éppen a tető héjazatát bontották meg, hogy a padlásterhez és a födémszerkezetet is hozzáférjenek. A Murphy s tulajdonosa az étterem alkalmazottainak körében egy piros kockás pléd alatt fagyoskodott, várta, hogy a tűzoltók távozása után felmérhesse, mekkora kár érte. Munkatársunknak elmondta: a vendégek és a személyzet azt vette észre, hogy ég a szomszéd telken álló melléképület, a lángok innen terjedtek át az ír kocsmára. A hölgytől úgy tudjuk, senki sem sérült meg, és biztosítva volt a vendéglátóhely.

A tűzoltóknak gyorsan sikerült megfékezniük a Murphy s Pub tüzét, de a melléképülettel meggyűlt a bajuk, több ezer liter vizet lőttek ki rá több fecskendőből, de a szél ellenük dolgozott. Oltás közben a telek tulajdonosa, Kerekes Emil munkatársunknak elmondta: öt évvel ezelőtt elköltöztették a házból az édesanyját, és kiadták a házat egy férfinak, aki tavaly novemberben bekövetkezett haláláig lakott ott. A lakó az udvaron és a melléképületben temérdek éghető lomot, ablakkeretet, egyebeket halmozott fel, és „odaszoktatta” azokat a hajléktalanokat, akik az Avason távfűtő-alagutakban, pincékben húzzák meg magukat.

Ismeretlenek eddig többször is betörtök már a házba, főleg fémholmit vittek el, de a tulajdonos nem látta értelmét feljelentést tenni. Kerekes Emil elmondása szerint hétfőn a rendőrség előtt beszélgetett egy ismerősével arról, hogy február óta háromszor is jártak idegenek a házban, ám szavaikat meghallotta egy nyomozó, aki azt mondta, nem úgy van az, be kell jelenteni az eseteket, különben a hatóságok tehetetlenek.

A rendőrök azon melegében elmentek a házhoz, ahol éppen benn „ügyeskedett” egy férfi, akit a rendőrök előállítottak, de néhány óra múlva ki is engedtek. Kerekes Emil szerint ez a „hajléktalan” térhetett vissza, hogy bosszút álljon, a tulajdonos szerint ő gyújthatta fel a fészert a benne lévő lomokkal együtt. Kerekes Emiltől úgy tudjuk, nem ez az első gyújtogatásból eredő tűz a környéken, a kertjük alatt álló három víkendházat is először csak kirámolták, aztán fel is gyújtották.

ÉM-SZP


Kigyulladt egy étterem a miskolctapolcai elágazásnál

Miskolctapolca, 2012. március 6., kedd (MTI) - Kigyulladt egy étterem kedden kora délután a miskolctapolcai elágazásnál, az egyetemváros közelében - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Kigyulladt egy étterem az Egyetemvárosnál

Miskolc - Kigyulladt kedden délben az egyetemi elágazásnál lévő Murphy s Pub étterem - erősítette meg információinkat Rinyu Zsuzsanna, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában