Helyi közélet

2012.03.08. 18:33

„Tulipántot a kis hercegnőnek!”

Miskolc - A gyermekek körében is ismert és kedvelt Esztenás együttes szintén fellép a jótékonysági koncerten.

Miskolc - A gyermekek körében is ismert és kedvelt Esztenás együttes szintén fellép a jótékonysági koncerten.

A Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola március 31-jén, szombaton jótékonysági koncertet szervez Miskolcon a Művészetek Házában. A bevétellel egy daganatos betegségben szenvedő kislány, Matisz Barbika családját szeretnék segítenei, csökkentendő a gyógykezeléssel járó terheket. A kislány édesanyja egyébként a gimnázium tanulója. A koncertnek, amelyen hozzávetőleg 160 művész lép színpadra, mottója: „Tulipántok a kis hercegnőnek!”

A fellépők között lesz az Esztenás együttes is, amely jellemzően csángó táncházi muzsikát és gyermektáncházas népzenét játszik. Vezetőjüket, Tóth Arnoldot kérdeztük arról, miként, s miért csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Személyesen nem ismerjük a nehéz helyzetbe került családot, az egyik szervezővel vagyunk személyes kapcsolatban. A zenekar életében nem szokatlan dolog, hogy jótékonysági rendezvényeken veszünk részt, ha van lehetőségünk rá, évente 1-2 ilyen fellépést is vállalunk: jó célt támogatunk a magunk lehetőségeivel, a művészet eszközével. Többek között a fogyatékos gyermekek Gagarin utcai óvodájában rendszeresen tartunk táncházakat. Egyébként egy tagunk kivéltelével valamennyiünknek vannak gyermekei, nekem például négy, így nagyon is tudunk azonosulni a gonddal, amit egy gyermek betegsége, illetve egy nagybetegen született gyermek jelenthet.

ÉM-SzK


További fellépők

Holdviola zenekar

Motiva zenekar

Szinvavölgyi Néptáncműhely

Fazekas utcai Általános Iskola néptánccsoportja

Twist Olivér Kórus – Rockgyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában