Helyi közélet

2012.02.09. 15:56

Lácacsékén szeretik a Bodrogközt

Cigánd, Lácacséke - Szimpátia autós demonstrációt tartanak egy önálló bodrogközi járás kialakításáért.

Cigánd, Lácacséke - Szimpátia autós demonstrációt tartanak egy önálló bodrogközi járás kialakításáért.

A lácacsékei polgármesteri hivatal ad otthont február 11-én 11 órától a „Szeretjük a Bodrogközt!” elnevezésű szimpátia demonstrációnak, amelyet a Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok rendeznek.

Az önálló járásért

– Az önálló Bodrogközi Járás kialakításának érdekében, mint civil kezdeményezők a Bodrogköz minden településén aláírásgyűjtést indítottunk, amely sikeresen zajlott – mondta Oláh Tamás, a Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok vezetője. – Az egyesületünk jelen pillanatban inkább egy baráti társaság, de elképzelhető, hogy be is jegyeztetjük. Az aláírásgyűjtés során több ezren csatlakoztak az elképzelésünkhöz, miszerint szükség van az ország leghátrányosabb kistérségében is egy önálló járásra. Az összegyűjtött aláírásokat szeretnénk átadni szombaton délelőtt a kistérség elnökének és a térség országgyűlési képviselőjének.

Karádról és Bereckiből

Oláh Tamás elmondta, két településről, Tiszakarádról és Felsőbereckiből indul el egy-egy autós konvoj, amelynek keretében reményeik szerint legalább ötven gépjármű érkezik majd meg Lácacsékére, ahol egy hangsúlyozottan politikamentes rendezvényt szeretnének tartani.

ÉM-BG


Útvonalak

  • Tiszakarád, Tiszacsermely, Cigánd, Ricse, Révleányvár, Zemplénagárd, Dámóc, Lácacséke – indulás 10 órakor
  • Felsőberecki, Alsóberecki, Karos, Karcsa, Pácin, Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Semjén, Lácacséke – indulás 10 órakor
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában