Helyi közélet

2012.02.01. 18:10

Jól működik a jelzőrendszer Miskolcon - Ülésezett a helyi védelmi bizottság

Miskolc - Jól működik a jelzőrendszer Miskolc városában - hangzott el a mai, helyi védelmi bizottság ülésén, amit a rendkívüli hideg időjárásra és az emiatt fellépő helyzetek kezelésére hívott össze Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke.

Miskolc - Jól működik a jelzőrendszer Miskolc városában - hangzott el a mai, helyi védelmi bizottság ülésén, amit a rendkívüli hideg időjárásra és az emiatt fellépő helyzetek kezelésére hívott össze Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke.

A meteorológia előrejelzések szerint a következő napokban akár a -20 fokot is elérheti az éjszakai hőmérséklet, a hétvégére pedig erős havazás várható.

A hajléktalan személyek ellátását Miskolcon az önkormányzattal megkötött ellátási szerződés alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Napfényt az Életnek Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete végzi.

Miskolc önkormányzata - a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, a hajléktalan ellátórendszerrel, valamint a mentőszolgálat, rendőrség, tűzoltóság és polgárőrség szükség szerinti bevonásával - kiemelt figyelmet fordít a téli, illetve hideg időszak miatt veszélyeztetett emberek megsegítésére.

A jól működő jelzőrendszernek köszönhetően menekült meg ma a fagyhalál elől egy idős ember a bodótetői házában. A járőrök jelentették a polgármesteri hivatalnak, hogy napok óta nem látják a kéményt füstölni. A szociális osztály riasztotta az Iránytű Szociális Szolgálatot, akik azonnal a helyszínre mentek. A Vöröskereszt fát és élelmet vitt az idős embernek és felajánlották számára, hogy elhelyezik a szállón, de az idős ember ezzel a lehetőséggel nem élt.

Miskolc város polgármestere, Dr. Kriza Ákos arra kér mindenkit, hogy a rendkívüli hideg miatt fokozottabban figyeljünk embertársainkra, hogy megelőzzük a kihűléses haláleseteket. Különösen nagy veszélyben vannak ilyenkor az utcán élő hajléktalanok és a saját, sok esetben fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek. A polgármesteri hivatal kérésére a Borsod Volán Búza téri állomásán meghosszabbították a váróterem nyitva tartását.

Kérjük, amennyiben olyan veszélyeztetett,elhagyatott emberről szereznek tudomást, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, kérjenek segítséget az alábbi éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámokon:

  • Rendőrség: 107
  • Tűzoltóság: 105
  • Mentőszolgálat: 104
  • Miskolci közterület-felügyelet: 06-80 460-046
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 46/530-497
  • Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete: 46/323-260
  • Napfényt az Életnek alapítvány: 46/324-525
  • Közútkezelő : 46/432-111

  • Miskolc - A tartósan hidegre fordult időjárás következtében megyénkben a rászorulókat, elesetteket, magukra hagyatottan és magányosan élőket, valamint a hajléktalanokat ismételten fenyegeti a kihűlés veszélye. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei illetékességi területükön a szélsőséges téli időjárási körülmények között is megfelelő szociális érzékenységgel közreműködnek a probléma megoldásában.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában