Helyi közélet

2012.02.09. 14:48

Fokozott ellenőrzés - Főleg fatolvajokat füleltek le a rendőrök

Miskolc - Összegezte a rendőrség a szerdai fokozott ellenőrzés eredményeit.

Miskolc - Összegezte a rendőrség a szerdai fokozott ellenőrzés eredményeit.

Mint ahogy szerdán beszámoltunk róla, a Miskolc Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya szerdán bűnmegelőzési céllal közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi fokozott ellenőrzést tartott Miskolc és környéke hétvégi házas területekein. Az ellenőrzésben az avasi és az emődi rendőrőrs járőrei, a főkapitányság mélységi ellenőrzési osztálya, a forgalom ellenőrzési alosztály és a Készenléti Rendőrség X. bevetési osztálya 43 fővel vett részt. A rendőrség mellett a területileg illetékes mezőőri szolgálat 4 tagja, 2 hivatásos vadász, 4 nyékádházi és 2 kistokaji polgárőr is erősítette a csapatokat.

A fokozott ellenőrzés során összesen 101 főt igazoltattak és szabálysértés elkövetése miatt 40 eljárást kezdeményezett a hatóság – ebből 27 ügyben sebességtúllépés, 4 ügyben közlekedési szabálysértés, egy esetben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, hat lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása, két tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt.

Helyszíni bírságot 12 fővel szemben összesen 144 ezer forint értékben szabtak ki, míg ittas vezetés miatt egy kerékpárossal szemben indult eljárás.

A fokozott ellenőrzés eredményeként bűncselekmény elkövetésén 7 főt értek tetten és állítottak elő (hárman főt természetkárosítás, lopás és állatkínzás gyanúja miatt, négy főt falopás vétség elkövetésének gyanújával). A fokozott ellenőrzés idején a nyékládházi polgárőrök figyelőszolgálatot láttak el, az ő jelzésükre sikerült elfogni és előállítani a természetkárosítás, lopás és állatkínzás bűncselekmények elkövetésével gyanúsított 3 személyt.

ÉM


Miskolc - A fanyűvők már megismerik a quadok hangját, így gyalog kell lefülelni őket.

Miskolc - Miskolc környékén a hétvégi házas területeket ellenőrizték a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában