Helyi közélet

2012.02.21. 10:49

Biztonsági intézkedések: Veszélyes koktél az alkohol és a fagy!

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök hetek óta kiemelt figyelmet fordítanak az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére. Az intézkedéseknek köszönhetően már több tucat ember életét mentették meg a járőrök. A rendőrök közbelépésének hiányában az elmúlt hétvégén is számos problémát okozhatott volna a zord időjárás.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök hetek óta kiemelt figyelmet fordítanak az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére. Az intézkedéseknek köszönhetően már több tucat ember életét mentették meg a járőrök. A rendőrök közbelépésének hiányában az elmúlt hétvégén is számos problémát okozhatott volna a zord időjárás. Biztonsági intézkedések:

Az elmúlt 36 órában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenkét ember életet mentették meg a járőrök. Többek között egy 82 éves miskolci férfit azért vittek biztonságos szállásra, mivel a nyugdíjasnak betört az ablaka, így nem tudta felfűteni otthonát. Múcsonyból pedig Kazincbarcikára szállítottak egy 45 éves hajléktalan férfit, mivel fennállt a kihűlés veszélye. Edelényben egy 67 éves nő lakása udvarán elesett, és nem tudott felállni, szerencsére telefonon segítséget tudott kérni, így a rendőrök hamar rátaláltak, majd intézkedtek, hogy a mentőszolgálat munkatársai ellássák a nénit. A többi érintett ittassága miatt került kritikus helyzetbe, s amennyiben a rendőrök nem szállítják őket biztonságos helyre, például kórházba, fennállhatott volna náluk a kihűlés veszélye. A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

A fagyos utak óvatosságra intenek!

Az elmúlt hétvégén mindösszesen egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Szombaton a kora esti órákban egy személygépkocsi Bodrogkeresztúr irányából haladt Tokaj felé, amikor egy balra ívelésű kanyarban megcsúszott, és az árokba hajtott. A balesetben a jobb hátul ülő utas szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Az elsődleges adatok szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően vezette gépjárművét, a közlekedési baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a folyamatosan változó időjárási és útviszonyokhoz alkalmazkodva, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!

Szabálysértési őrizetek

Az elmúlt három napban a rendőrség 18 főt vett szabálysértési őrizetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az érintettek közt voltak például fa-, illetve boltitolvajok, garázdák, tiltott kéjelgők, illetve voltak, akiket rendzavarásért kellett szabálysértési őrizetbe venni.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában