Helyi közélet

2012.01.01. 19:08

Nem kapták meg a pótlékot?

Miskolc - Az ügyvezető igérete szerint haladéktalanul kivizsgálják a panaszt.

Miskolc - Az ügyvezető igérete szerint haladéktalanul kivizsgálják a panaszt.

A Semmelweis Kórház egyik dolgozója telefonált. Egy kormányrendelet értelmében az egészségügyi dolgozóknak három havi pótlékot kellett volna megkapniuk decemberben az úgynevezett „csipszadóból”, de a miskolci kórházban az összeg alig több mint felét kapták meg. Olvasónknak például 90 ezer forint járt volna, és csak 50 ezer forintot kapott. Most mindenki lázadozik, égnek a vonalak a kórházban - állítja. A betelefonáló úgy tudja, a megyei kórház minden dolgozója megkapta a teljes összeget.

Megkérdeztük dr. Csiba Gábort, a megyei kórház főigazgatóját, aki megerősítette: a kórház minden dolgozója kapott karácsony előtt 18 ezer forint értékben étkezési utalványt, majd a két ünnep között - annak ellenére, hogy a kórházhoz még nem érkezett be a központi forrásból - kifizették a háromhavi pótlékot, annak megfelelően kire, milyen pótlékrendszer vonatkozik. Ezen túlmenően az ünnep előtt további jutalmakat is osztottak a dolgozóknak.

A mikolci kórház üzemeltetőjének a Misek Kft-nek az ügyvezetőjét Tóth Lászlót szabadságon értük utol. Az ügyvezető elmondta: az OEP-től kapott keretet maradéktalanul kifizették a dolgozóknak és ezzel kapcsolatban nem érkezett észrevétel igazgatóságukhoz. Ígérete szerint az év első hetében haladéktalanul kivizsgálják a panaszt.

Lapunkban visszatérünk az ügyre.

ÉM-PGY

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában