Helyi közélet

2012.01.13. 13:51

Átvették a bérlakás kulcsát

Miskolc - A tüzes tragédiát elszenvedett miskolci család már saját bérleményében töltheti a hét végét.

Miskolc - A tüzes tragédiát elszenvedett miskolci család már saját bérleményében töltheti a hét végét.A legkisebb kislány halálát is okozó tragédia hallatán az alpolgármester értesítette a külföldön tartózkodó polgármestert, így az ő engedélyével sikerült a kétszobás szociális bérlakást pár nap alatt elintézni - tudtuk meg a Városháza szóvivőjétől, Dobos Tímeától a helyszíni kulcsátadáson. A szerződés 3 hónapra szól. A család szándéka, hogy leégett házukat újraépítik, ha ez nem sikerülne ennyi idő alatt, akkor a szerződést meghosszabbítják.

Az Első utcai, második emeleti kétszobás lakásban már ott voltak azok a bútorok, amelyeket a hivatal és a Miskolci Családsegítő Szolgálat bútorprogramja keretében ajánlottak fel, de többre is van ígéret.

Orosz József és párja, Iván Karolina - a kulcson túl - átvette azt a 110 ezer forintot is, amely a hivatal dolgozói körében folytatott gyűjtési akció során jött össze, méghozzá egyetlen nap alatt. A legkisebb felajánlott összeg 500 forint volt.

Pfliegler Péter alpolgármester azt kívánta a családnak, hogy képesek legyenek talpra állni. Megköszönte továbbá a sajtóban megjelent korrekt, ugyanakkor szívekre is ható tudósításokat, amelyek eredményeképp létrejött a sok embert megmozgató, minden szempontból példás összefogás.

ÉM-SzK


Olvasóink adománya

Pénteken a kora délutáni órákban várjuk szerkesztőségünkbe a családot, hogy átvegyék az olvasóink által felajánlott adományokat. Ezt követően készítik el a még hiányzó dolgok listáját, amelyet mi is közzé teszünk.


A bútorakció

„Van akinek felesleg, van akinek érték" elnevezéssel indított programot 2011. áprilisában a Miskolci Polgármesteri Hivatal és a Miskolci Családsegítő Szolgálat. Eddig 30 alkalommal sikerült rászorult családoknak segíteni, most Orosz Józseféknek kérnek bútorokat, műszaki cikkeket.

A gyűjtést Takács Gábor a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense koordinálja. A felajánlásokról lehetőség szerint fényképet is várnak a [email protected] címre, illetve hívható a 70/450-9728-as telefonszám.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában