Helyi közélet

2011.12.19. 13:05

Országos irányítás alá kerül tűzoltóság

Kazincbarcika - Legutóbbi, pénteki ülésén elfogadta Kazincbarcika Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának megszüntető okiratát a kazincbarcikai képviselő-testület.

Kazincbarcika - Legutóbbi, pénteki ülésén elfogadta Kazincbarcika Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának megszüntető okiratát a kazincbarcikai képviselő-testület. Mint Rinyu Zsuzsanna a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a tűzvédelem a január elsején hatályba lépő katasztrófavédelmi törvény értelmében állami feladat lesz, így arról már nem az önkormányzatoknak kell gondoskodniuk, a tűzoltóságok irányítása a jövő év első napján a katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz kerül át. Hogy miként fog alakulni a különböző települések tűzvédelme január elsejétől, még pontosan nem tudni, mint Rinyu Zsuzsa elmondta, hamarosan tájékoztatják a sajtót a részletekről.

Göndör Judit, a kazincbarcikai városháza szóvivője arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy az államháztartási törvény alapján ha az átalakításról, megszüntetésről jogszabály rendelkezik, az önkormányzatnak a kihirdetést követő harminc napon belül megszüntető okiratot kell kiadnia, amit ezt követően tíz napon belül a kincstárhoz be kell nyújtania. Ezzel párhuzamosan a törvény arról is rendelkezik, hogy a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok használatában lévő és a feladatok elvégzéséhez szükséges önkormányzati vagyont térítésmentesen át kell adni az állam részére – ezek történtek meg a pénteki testületi ülésen.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában