Helyi közélet

2011.12.15. 07:24

Mi kerül a karácsonyfára?

Miskolc - Óriási a választék a különböző ünnepi világító eszközök között.

Miskolc - Óriási a választék a különböző ünnepi világító eszközök között.Nálam utcahosszal végzett az első helyen a karácsonyi díszek kínálatában az egyik áruházlánc kínálatában szereplő 3D-s rénszarvas. Sajnos a felfújható halogénégőkkel kontúrozott remekművet egy pillanat alatt miszlikbe aprítaná a kutya, így irigykedve nézem majd a szomszéd kertjében. Aggodalomra azonban nincs ok. Olyan bőséges a karácsonyi díszkínálat, hogy - kellő anyagiak birtokában - nem marad csupasz egyetlen fenyő sem. Az idén is nagy keletje van az üvegből készült angyalkáknak, harangoknak, melyek legalább háromféle méretben és számos kialakításban elérhetőek. Van többek között világító üveggömb, bibliai jelenetekkel a közepén - a felkapcsolást nem kell elkapkodni, hogy kitartson a fény karácsonyig.

Rénszarvas és méhviasz

A rénszarvas-motívum is „ezer alakban” köszön vissza, van mikulásruhás és méretes agancsokkal bíró. Az igényes vásárló megfelelelő kínálattal találkozik a modernebb már-már iparművészeti remekek és a kézzel készült hagyományos és mai motívumokat ötvöző függők között. Óriási a választék a különböző ünnepi világító eszközök között, a hagyományos - ma már inkább LED-es - égősortól a „vezeték nélküli” világító testekig terjed a skála. Ha természetes anyagú díszre vágyunk jó választás lehet a méhviasz – tájékoztat Sály Rita, kereskedő. A véleménye szerint levegőtisztító és baktériumölő hatású, sokféle alakban fellelhető karácsonyi gyertyák mellett kaphatóak többek között csillag-, Mikulás-, szívformára öntött darabok. Ez utóbbiban komplett betlehemi jelenet foglal helyet. A szilikonformába öntött díszekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni: nem ehetőek.

ÉM-PGY


Árak

Üvegangyalka 150 forint/ darab. 6 darabos szett 600 forint.

Világító üveggömb 300-500 forint

Rénszarvas 300- 700 forint

Plüss Mikulás 250 forint

Pálcikás angyal 250 forint


Mit ne tegyünk a fenyőfa alá

A felelős állattartó tudja, hogy az állattartás időbe, rengeteg anyagi költségbe kerül. Az állat számára megfelelő (mozgástérben gazdag) életteret is biztosítani kell. Az ünnepek előtt megvásárolt állatkák örömteli pillanatokat szerezhetnek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnep utáni szürke hétköznapokban a növekvő, táplálást és időráfordítást igénylő állat a munka - tanulás mellett sokak számára csak nyűg lesz. Ezektől az állatoktól rendszerint a felelőtlen állattartásba belecsöppent emberek meg akarnak majd szabadulni. A kedvencet rosszul tartót a törvények szankciókkal sújthatják, ami akár börtönbüntetést is jelenthet. Ne vásároljunkn élő állatot senkinek sem, hiszen nem tudhatjuk, hogy az érezni - szenvedni képes élőlény igazi öröm lesz -e a megajándékozott számára. Élő állat helyett van ajándékozási alternatíva: a plüss maci, a szintetikus alapanyagokból készült figura vagy a tartós emléktárgy is okozhat örömteli pillanatokat a karácsony ünnepén, hiszen az ajándéknál sokkal fontosabb, hogy szeretetből és jó szándékból cselekedjünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában