Helyi közélet

2011.12.01. 16:27

Feltöltőkártyás lehúzás - akcióban a telefonos csaló Szikszón

Encs, Szikszó - Csalás vétség miatt indított büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy szikszói férfi feljelentése alapján.

Encs, Szikszó - Csalás vétség miatt indított büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy szikszói férfi feljelentése alapján.

A sértett elmondta, hogy egy kedves hangú férfi hívta mobiltelefonján és azt közölte vele, hogy 1.500.000 Ft-ot meghaladó pénzösszeget nyert, az egyik telefonos szolgáltató nyereményjátékán. Elmondta továbbá, hogy a nyeremény átvételéhez nem kell mást tennie, mint feltöltő kártyát vásárolnia 20.000 Ft értékben.

Az ajánlat meggyőzte a sértettet, aki megbízva a hívó félben fenntartás nélkül eleget tett a feltöltésnek. Ezt követően a bizalmat árasztó férfihang újra felhívta és közölte, hogy a gyors feltöltésnek köszönhetően, egy újabb nyeremény összeget vehet kézhez, amennyiben megismétli a feltöltést. A szikszói férfi még mindig bízva a nyeremény ígéretében közölte, hogy már ennyi pénze nincs csak 5.000 Ft-ja, mire a kedves telefonáló elfogadta ezt az összeget. A sértett eleget tett a feltöltésnek, majd várta, de hiába a beígért futárpostával érkező nyereményét.

Amikor a nyereménnyel kecsegtető telefonszámot visszahívta, a kedves férfi hang annyit közölt "ez egy átverés volt" .

A csaló felkutatása folyamatban van.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában