Helyi közélet

2011.12.20. 21:23

Elbúcsúztatták a tűzoltóparancsnokot Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A január elsején életbe lépő átszervezés miatt a pénteki testületi ülésen elbúcsúztatták a leköszönő Nagy István parancsnokot.

Kazincbarcika - A január elsején életbe lépő átszervezés miatt a pénteki testületi ülésen elbúcsúztatták a leköszönő Nagy István parancsnokot.

A tűzoltóságok államosítása a barcikai szervezet átalakítását is maga után vonja, hiszen 2012. január elsejétől a Belügyminisztérium lesz az intézmény irányító szerv, míg középirányító szervvé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság válik.

Az államháztartási törvény alapján, ha az átalakításról, megszüntetésről jogszabály rendelkezik, az önkormányzatnak a kihirdetést követő 30 napon belül megszüntető okiratot kell kiadni, amit ezt követően 10 napon belül a kincstárhoz be kell nyújtani. Ezzel párhuzamosan a törvény arról is rendelkezik, hogy a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok használatában lévő és a feladatok elvégzéséhez szükséges önkormányzati vagyont térítésmentesen át kell adni az állam részére, ezek történtek meg a pénteki testületi ülésen.

Búcsú az átszervezés miatt

Az indítványi pontok kapcsán szót kapott Nagy István tűzoltóparancsnok, aki közel három és fél évig irányította parancsnokként a barcikai lánglovagokat. A fiatal vezető, a testület és a város között rendkívül jó kapcsolat alakult ki, a helyi tűzoltóság Kazincbarcika egyik elismert intézménye, amitől nehéz szívvel válik meg a város. Nagy István a városatyák előtt mondott köszönetet mindenkinek, aki munkájukat segítette, majd röviden vázolta a jövő feladatait. Ő maga Miskolcon folytatja tovább munkáját, míg a kazincbarcikai tűzoltóságot - melyhez ezt követően a szendrői és az ózdi parancsnokság tartozik majd még -, az egykori kohászvárosban dolgozó kollégája irányítja tovább.

A búcsúzó parancsnoknak a képviselő-testület és a városlakók nevében Szitka Péter polgármester mondott köszönetet és egy Mezey grafikát nyújtott tiszteletük jeléül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában